IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson съкращава 2200 работни места в Швеция

Компанията не е доволна от финансовите си резултати и взема мерки

16:10 | 11.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Шведската компания Ericsson, която е най-големият доставчик на мобилни мрежови технологии, обяви, че планира да съкрати 2200 работни места в Швеция, за да подобри рентабилността си, пише Bloomberg.

Още през ноември компанията обяви, че печалбата и растежът ѝ не са достатъчно добри и стартира програма за ефективност, която предвижда съкращаването на разходите с 9 млрд. шведски крони (1,1 млрд. долара) до 2017 г.

Като част от програмата за ефективност Ericsson ще премахне 2200 работни позиции в Швеция, свързани предимно с проучванията, развитието и доставките.

Мерките засягат около 2 на сто от работната сила на компанията. Фирмата използва съкращенията като начин да повиши финансовите си резултати, докато конкурентите ѝ Nokia и Huawei Technologies я изпреварват по ръст на продажбите.

Ericsson очаква, че пазарът на устройства, свързани с безжичните мрежи, ще расте средно с 2 до 4% годишно до 2017 г.

Около половината от засегнатите от мерките позиции са в Стокхолм. Освен това Ericsson ще прекрати своите операции в Катринехолм.

През 2012 г. компанията съкрати 1550 позиции в Швеция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още