IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba продава бизнеса си със сензори за изображения на Sony

Стойността на сделката не е обявена

10:30 | 28.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският конгломерат Toshiba обяви в сряда, че ще продаде своя бизнес със сензори за изображения на Sony и ще преразгледа непечелившия си бизнес с чипове, докато се опитва да се възстанови от счетоводния скандал за 1,3 млрд. долара, предава Ройтерс.

Компанията разкри, че ще продаде своя завод за производство на сензори за изображения в Оита, Южна Япония, като това ще се случи до края на фискалната година за необявена сума. Освен това Toshiba планира да се оттегли от бизнеса със сензори и от LED бизнеса, който е част от нейното подразделение за чипове.

Тези ходове представляват първите стъпки към преструктуриране на компанията, след като по-рано беше разкрито, че тя е завишавала печалбите на голяма част от бизнеса, включително този с чипове, телевизори и компютри. Това се е случвало в продължение на повече от седем години.

Слухове за придобиването на бизнеса със сензори от Sony се появиха още на 24 октомври. Източници на Ройтерс обявиха, че сделката ще бъде на стойност около 20 млрд. йени (165 млн. долара).

Припомняме, че Масаши Муромачи, който зае поста главен изпълнителен директор на Toshiba след избухването на счетоводния скандал, обеща да преструктурира бизнесите с по-нисък марж на печалба.

През септември японската компания получи банков заем за 400 млрд. йени (3,3 млрд. долара). Това се случи на фона на несигурността около евентуалните разходи по счетоводния скандал, който доведе до съкращения на над 1,3 млрд. долара на отчетената печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още