IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu има още по-големи амбиции на пазара на автономни превозни средства

До 5 години компанията ще пусне самоуправляващи се автобуси в Китай

09:22 | 15.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската компания Baidu, която притежава най-голямата търсачка в страната, твърди, че иска да създаде самоуправляващи се автобуси, които ще се появят по пътищата в рамките на три години, предава Ройтерс.

Масовото им производство пък ще започне до пет години.

Компанията обяви това, след като взе решение да обособи цяло подразделение, което да се занимава с автономни автомобили.

Въпросното подразделение е сключило партньорство с BMW за разработването на превозно средство, което се управлява само. То също може да започне да се произвежда масово след пет години, обяви говорителят на компанията пред Ройтерс.

Автономните коли се превърнаха в ново поле за битка на големите технологични компании. Alibaba Group Holding заяви, че ще стартира първото си партньорство в тази сфера с китайската SAIC Motor, а технологичните гиганти от САЩ Google и Apple също разработват свои автономни коли.

Говорителят на Baidu отказва да разкрие повече детайли за потенциални партньорства по проекта за автономния автобус, нито да разкрие детайли за размерите на подразделението.

Старши вицепрезидентът на Baidu ще застане начело на подразделението и ще бъде негов генерален мениджър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още