IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba ще продаде част от бизнеса си с чипове?

Ходът е част от опитите на компанията да се възстанови от големия счетоводен скандал

11:23 | 25.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японската технологична компания Toshiba планира да продаде част от своя бизнес с чипове, а целта на този ход е да ѝ помогне да се възстанови от счетоводния скандал за 1,3 млрд. долара, предава Ройтерс, позовавайки се на трима източници, запознати с въпроса.

Конгломератът вече е започнал да приема оферти, като интерес вече има от страна на Японската банка за развитие, твърдят източниците, които са пожелали анонимност, тъй като не са оторизирани да говорят пред медиите.

Държавната банка вече инвестира в операциите на Seiko Holdings, свързани с чипове.

Двама от източниците твърдят, че продажбата няма да включва операциите, свързани с флаш паметта NAND. В центъра на потенциалната сделка стоят LSI системата и дискретните чипове, които са широко използвани в автомобили, устройства за дома и машини за промишлеността.

Toshiba генерира загуба от операциите си с чипове, а за фискалната си година, която завърши през май 2015 г., отчете продажби в размер на 330 млрд. йени (2,78 млрд. долара).

Говорителят на компанията е заявил пред Ройтерс, че фирмата все още не е взела решение дали да продаде своите операции с чипове. Говорителят на Development Bank of Japan пък отказва да даде коментар.

След избухването на счетоводния скандал Toshiba се фокусира върху ядрените си операции и останалите, свързани с енергия, както и в бизнеса със съхранение на данни.

Базираната в Токио компания планира да инвестира повече в производството на флаш памет в Япония, за да се конкурира по-добре в южнокорейската Samsung Electronics.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още