fallback

VMware няма да съкращава работни места в България

Преструктурирането на компанията ще засегне два от обектите ѝ в САЩ

10:58 | 28.01.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Обявеното преди дни преструктуриране на производителя на софтуер VМware няма да засегне работата и бъдещите планове на офиса на компанията в България, обявиха от фирмата за Investor.bg.

„Екипът на VMware в България разполага с висококвалифицирани ИТ специалисти, които играят ключова роля в развитието на SDDC бизнес направлението и в разработването на най-новите решения на компанията. Амбицирани сме да продължим увеличаваме и развиваме нашия екип в България“, посочва в имейл компанията.

Коментарът е по повод излизането на отчета на VMware за фискалното тримесечие, по време на представянето на който стана ясно, че компанията планира да съкрати 800 работни места.

От VMware България твърдят, че компанията реорганизира своя инвестиционен портфейл в световен мащаб и поради това ще фокусира инвестициите си в области и продукти с потенциален растеж.

„Това глобално преструктуриране няма да повлияе на инвестициите на VMware в страната. VMware ще продължи да развива звеното си в България като най-големия център за проучвания и развитие в региона на Европа, Близкия изток и Африка“, посочват още от фирмата.

По думите на ръководството ѝ във връзка с планираното преструктуриране до края на март 2016 г. VMware ще затвори два обекта – в Ървинг, Калифорния, и в Бърлингтън, Онтарио.

Случващото се по никакъв начин няма да се отрази на дейностите на компанията, свързани с VMware IT Академия.

„Aмбицирани сме да помогнем на студентите да придобият умения, които ще ги направят по-успешни при професионалната им реализация. Ще продължим да инвестираме и в нови образователни програми“, коментираха от компанията.

На въпрос как България се вписва в новата стратегия на фирмата след придобиването от Dell, от компанията посочват, че звеното за проучвания и развитие в страната заедно с Center of Excellence продължават да са стратегически обекти за VMware на глобално равнище.

„Промяната не засяга работата и бъдещите планове на офиса на VMware в България“, категоричен е софтуерният производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:42 | 05.09.22 г.
fallback