IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware съкращава 800 работни места

Компанията прогнозира печалба и приходи за тази година, които се оказаха под очакваното от анализаторите

10:07 | 27.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на софтуер VMware прогнозира печалба и приходи за 2016 г., които се оказаха под очакванията на анализаторите, което предполага, че растежът му в новите области на бизнеса не е бил достатъчен, за да компенсира слабостта на неговия традиционен софтуер за сървъри, предава Ройтерс.

Базираната в Пало Алто, Калифорния, компания обяви, че ще съкрати 800 работни места. Компанията майка на VMware EMC Corp беше придобита от Dell, а сега главният финансов директор на EMC Зейн Роу ще поеме същия пост във VMware, заменяйки Джонатан Чадуик.

Акциите на компанията поевтиняха с 5% по време на удължената търговия във вторник, докато тези на EMC се потопиха с 1,4%.

Компанията, чиито основни продукти помагат на потребителите да намаляват разходите си чрез използването на множество системи в един сървър, е засегната от забавянето на икономическия растеж в пазарите извън САЩ, които носят близо половината от нейните приходи. Тя отбеляза по-слабо представяне на софтуера ѝ в Китай, Русия и Бразилия.

Но компанията отбеляза и добро представяне в част от новите си бизнес начинания, като платформата NSX, която прави мрежите по-ефективни. Този бизнес може да генерира 600 млн. долара за годината, посочва VMware, което е повече от миналогодишните 200 млн. долара.

Компанията прогнозира приходи от 6,79 - 6,94 млрд. долара и коригирана печалба от 4,07 - 4,16 долара на акция през 2016 г.

Средната оценка на анализаторите беше за приходи от 7,21 млрд. долара и печалба от 4,20 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Нетната печалба на компанията скочи с 14,4% до 373 млн. долара, или 88 цента на акция, подпомогната от 12,6% ръст в приходите от услуги. 

Общите приходи се увеличиха с 9,7% до 1,87 млрд. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 1,85 млрд. долара.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още