IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на VMware за четвъртото тримесечие разочарова инвеститорите

Очакванията на компанията се оказаха под тези на експертите, което доведе до спад в цената на акциите ѝ

11:07 | 21.10.15 г.
Прогнозата на VMware за четвъртото тримесечие разочарова инвеститорите

Прогнозата на софтуерната компания VMware за приходите ù за сегашното тримесечие се оказа под очакванията на анализаторите, което изпрати цената на акциите ѝ с 5% надолу в следборсовата търговия, предава Ройтерс.

VMware, чиято компания майка EMC Corp. беше придобита от Dell за 67 млрд. долара, заяви, че EMC и Dell са поели ангажимент да подкрепят стратегията на компанията.

Фирмата заяви още, че е имала по-малко поръчки през последното тримесечие, което се дължи на спекулациите за бъдещето ѝ и слабостта на икономиките на Китай, Русия и Бразилия.

VМware прогнозира приходи между 1,83 и 1,88 млрд. долара за четвъртото тримесечие, което обикновено е най-силният ѝ период от годината. Средната оценка на анализаторите е за 1,88 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

"Изглежда предстоят тежки дни за VMware, тъй като компанията поема по път, изпълнен с проблеми, а прогнозата няма да се приеме добре от инвеститорите“, коментира анализаторът на FBR Capital Markets Даниел Ийвс.

Прогнозата успя да засенчи по-високите приходи на VMware за третото тримесечие. Компанията обяви, че ще създаде нов облачен бизнес с EMC, който ще оперира под бранда Virtustream. Новата фирма ще бъде съвместно предприятие на VMware и EMC. Резултатите на Virtustream ще бъдат обединени с тези на Vmware, като това ще се случи от първото тримесечие на 2016 г.

EMC, която притежава около 80% от VMware, купи Virtustream за 1,2 млрд. долара през юли.

През третото тримесечие приходите на VМware достигнаха 1,67 млрд. долара спрямо 1,52 млрд. долара година по-рано. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, беше за 1,66 млрд. долара.  

Повече по темата можете да научите от видеото на Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още