IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware ще играе водеща роля в "София тех парк"

Ръководителят на американския софтуерен концерн е останал впечатлен от ентусиазма на президента Плевнелиев по отношение на високите технологии

18:41 | 12.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
VMware ще играе водеща роля в "София тех парк"

Специализираният във виртуализацията американски концерн VMware ще подпомага създаването на столичния "София тех парк".

„Не можем да кажем все още нищо конкретно, защото самата идея все още е на ниво концепция, но със сигурност ще играем водеща роля“, заяви днес на медийна закуска в София изпълнителният директор на компанията Пат Гелсингър, който застана начело на компанията едва преди месец.

Вчера Гелсингър е обсъдил с президента Росен Плевнелиев различни възможности за сътрудничество в сферата на образованието и конкретно проекта за технологичен парк "София тех парк".

Гелсингър е останал впечатлен от ентусиазма на „младия президент Плевнелиев по отношение на развитието на високите технологии в България“. Мениджърът добави, че VMware има богат опит в създаването на подобни проекти в Китай, Израел, Русия и САЩ.

Пат Гелсингър зае поста изпълнителен директор на VMware на 1-ви септември тази година. Той има повече от 30-годишен опит в технологични компании като Intel и EMC. По време на визитата си в България той посети развойното звено на компанията в София, където работят над 350 софтуерни специалисти. 

"За мен бе удоволствие да посетя развойния център в България и да се срещна с талантливите софтуерни инженери, които работят в него. Екипът в София има стратегическа роля в осъществяването на нашата визия за внедряване на центрове за данни, управлявани автоматично от софтуерни приложения", коментира още той.

Развойният екип на VMware България, който се състои от 350 служители, се занимава с разработване на ключови продукти в сферата на управлението на cloud среди и автоматизацията.

„За петте години от създаването на офиса тук отчитаме средногодишен ръст от по 20%, също толкова очакваме и за следващите пет години“, поясни Диана Стефанова, управляващ директор на компанията за България и Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA).

Софийският офис е и най-големият център за разработки на VMware в този регион. Гелсингър подчерта отличното представяне на продуктите на VMWare България по време на провелата се тази седмица в Барселона конференция VM World, като допълни, че България ще бъде призната за световен лидер в областта на автоматизацията и виртуализацията.

Всичко за София Тех Парк четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още