IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софтуерната компания VMware купува SpringSource за 420 млн. долара

С покупката VMware цели да подсили портфолиото от програми, които компаниите използват за управление на центрове от данни

10:54 | 12.08.09 г.
Софтуерната компания VMware купува SpringSource за 420 млн. долара

Американският разработчик на бизнес софтуер VMware Inc е постигнал споразумение за покупката на частната SpringSource за 420 млн. долара, което е най-голямото придобиване в историята на базираната на Пало Алто в Калифорния компания.

Целта е да се подсили портфолиото от програми, които компаниите използват за управление на центрове от данни.

VMware - 11-годишен филиал на EMC Corp, стана един от най-големите производители на софтуер в света, като продава програми за виртуализация, които увеличават ефективността на сървърите, като заместват много машини с една. С покупката VMware ще навлезе и в други сфери.

„Не бихме пристъпили към тази сделка, ако не бяхме убедени, че тя ще засили ръста и стратегическата ни позиция“, казва говорителят на компанията Мери Ан Гало, цитирана от Ройтерс.

Базираната в Сан Матео, Калифорния, SpringSource продава софтуерни инструменти, които компаниите използват, за да програмират на Java, един от най-широко разпространените програмни езици в света. Те се конкурират с продукти на Red Hat Inc.

„Според някои изчисления, половината от новите Java разработки се правят в Spring среда“, заяви главният изпълнителен директор на VMware Пол Мариц.

В краткосрочен план според Мариц VMware няма да предпочете платформата Spring пред други. Но „в дългосрочен ... иновациите се правят най-ефективно, ако и двете страни седят в една палатка“.

VMWare има присъствие и в България, като тази година нае 5700 кв. м офис площи в Изток Тауър в столицата.  Сделката беше посочена като пример за по-големите транзакции през второто тримесечие в доклад за развитието на офис сегмента на консултантската компания Forton International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още