IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Veritas откри свое представителство в София

Компанията финализира отделянето си от Symantec

13:34 | 17.02.16 г. 2
Veritas откри свое представителство в София

Компанията за информационен мениджмънт Veritas Technologies откри свое представителство в България, за да може да отговори на нуждите на бизнеса тук, обяви изпълнителният директор за Централна и Източна Европа Василе Аникулаесей пред журналисти днес.

Развитието и координацията на бизнеса в България са поверени на Зорница Сачкова, която е назначена на поста мениджър “Бизнес развитие и партньорства”. По думите на Сачкова откриването на представителство в страната ще повлияе положително не само на партньорите на Veritas, но и на клиентите на фирмата, които предпочитат да разговарят с човек на техния език.

“Фактът, че сме нова компания, току-що отделила се, означава, че започваме от начало и вярваме, че предстои да генерираме растеж”, коментира Сачкова. “През 2016 г. се очаква ръст на IT бранша, благодарение на което очакваме да имаме добри резултати”.

Veritas завърши официално своето отделяне от Symantec. От 1 февруари тя оперира като независима компания под ръководството на главния изпълнителен директор Бил Колман.

Veritas беше продадена през август 2015 г. за 8 млрд. долара в брой на група, включваща Carlyle Group и държавния инвестиционен фонд на Сингапур GIC.

Veritas, която предоставя софтуер и услуги, помагащи на компаниите да събират, опазват, анализират и оптимизират базите си данни, разкри, че предоставя своите решения на 86% от водещите компании, които попадат в класацията Fortune 500.

Пазарът за услугите на Veritas се развива с голяма скорост, като до 2018 г. се очаква общата сума от неговите сегменти да достигне 24 млрд. щатски долара в световен мащаб.

Veritas продължава да има силни позиции в сегментите “Запазване и възстановяване на информацията”, “Интегрирани устройства”, “Наличност на информацията” и “Решения за архивиране”

“Всички знаят, че обемът на информацията се увеличава, а компаниите все по-малко ще ползват центрове за данни, защото се насочват към облака”, коментира Аникулаесей. По думите му всички продукти на Veritas са подчинени на философията на компанията, че клиентът трябва да има контрол върху системата от данни.

Същевременно фокусът на Veritas остава върху enterprise бизнеса, тъй като по-голямата част от продуктите на компанията са насочени към тях, разкри Зорница Сачкова. По думите ѝ в страната има достатъчно клиенти в тази сфера, а интересът не е никак малък. Тя обяви, че Veritas има клиент от България, който всекидневно работи с данни в размер на 100 TB.

Според изпълнителния директор за Централна и Източна Европа България е на същото нито, ако не е на по-добро по отношение на IT решенията, което до голяма степен се дължи на факта, че в страната има множество професионалисти в сферата. В момента Василе Аникулаесей отговаря за четири пазара - България, Кипър, Гърция и Румъния.

“Исторически Veritas не е била застъпена много в България, така че ни предстои много работа”, обобщи Сачкова.

Компанията обяви още, че за 12-та поредна година запазва своята водеща позиция в проучването на Gartner Magic Quadrant в категориите „Бекъп софтуер за големи компании и интегрирани устройства” и „Архивиране на информация в големи компании“. Класацията обхваща компаниите, които предоставят архивиращи услуги за електронната поща, социални мрежи, файлове в приложения за споделяне на информация, както и други видове съдържание, в това число и структурирани данни.

За миналата година Veritas е определена за лидер в своята категория благодарение на IT решението си Enterprise Vault, което служи за съхраняване на имейл съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 8 години
Veritas има клиент от България, който всекидневно работи с данни в размер на 100 TB... Не ми се вярва...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
Това са новите шпиони на Пирамидата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още