IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Symantec продава бизнеса си за съхранение на данни Veritas

Компанията изпитва трудности, тъй като все по-малко потребители търсят антивирусни програми

16:49 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Symantec Corp, производителят на антивирусната програма Norton, заяви, че ще продаде бизнеса си за съхранение на данни Veritas за 8 млрд. долара в брой на група, включваща Carlyle Group LP и държавния инвестиционен фонд на Сингапур GIC, съобщава Ройтерс.

След новината акциите на Symantec поскъпнаха с около 7% в търговията преди отварянето на пазара във вторник.

Symantec заяви, че очаква да получи нетни парични постъпления за около 6,3 млрд. долара от сделката, която се очаква да приключи преди 1 януари.

Освен това компанията увеличи програмата си за обратно изкупуване от 1,5 млрд. долара до 2,6 млрд. долара.

Отделно от това производителят на една от най-популярните антивирусни програми отчете спад на приходите за последното тримесечие с 13,6% до 1,5 млрд. долара, основно заради слабото търсене на продукти за сигурност от страна на потребителите.

Symantec планираше да отдели бизнеса си, фокусиран върху софтуера за корпоративна и потребителска сигурност, от Veritas и през миналия октомври обяви създаването на новата компания.

Компанията, чийто софтуер се предлага предварително инсталиран на компютри, изпитва трудности заради слабите продажби.

Вялото търсене на софтуер за съхранение и управление на данни също намали стойността на Veritas, която бе считана за „дойна крава“, когато Symantec я купи за 13,5 млрд. долара през 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още