IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba обсъжда продажбата на бизнеса си с медицинско оборудване

Canon е смятан за най-вероятния купувач на подразделението, за което наддават и Fujifilm Holdings и Konica Minolta

09:28 | 09.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бордът на директорите на Toshiba ще проведе среща в сряда, на която ще обсъди планираната продажба на подразделението за медицинско оборудване и да обяви новината, ако успее да стигне до решение, предава Ройтерс.

Изпитващата финансови проблеми японска компания обяви, че все още не се е спряла на купувач. Коментарът беше в отговор на информация на местния бизнес ежедневник Nikkei, че Canon най-вероятно ще купи подразделението за повече от 700 млрд. йени (6,2 млрд. долара).

Продажбата на Toshiba Medical Systems има за цел да помогне на Toshiba след разразяването на счетоводния скандал за 1,3 млрд. долара. От друга страна, подобна сделка би представлявала възможност за конкурентите на компанията да сложат ръка върху един уважаван производител на оборудване за диагноститика, включително на системи за ядрено-магнитен резонанс.

Източници, запознати с въпроса, са заявили пред Ройтерс по-рано, че наддаването за подразделението се е превърнало в състезание между две компании - японската технологична Fujifilm Holdings и Canon.

Konica Minolta, в партньорство с европейската фирма за дялово инвестиране Permira, също показват апетит към подразделението.

Toshiba Medical е вторият най-голям производител на скенери в света, с годишни приходи в размер на 405,6 млрд. йени за фискалната година, която приключи през март 2015 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още