IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adobe повиши финансовите си прогнози за годината

Компанията отчете по-добри резултати от очакваното за последното тримесечие

10:38 | 18.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Adobe Systems обяви, че печалбата ѝ през последното тримесечие се е увеличила почти тройно, тъй като приходите от дигитални медийни продукти продължават да насърчават резултатите ѝ, пише Wall Street Journal.

След като разкри по-високите от очакваното резултати, компанията повиши своята цел за печалбата и продажбите за цялата година. В резултат от това акциите на Adobe поскъпнаха със 7% по време на следборсовата търговия.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания, известна със своите софтуерни решения като Flash и Photoshop, прогнозира, че приходите ѝ от дигитални медийни продукти ще скочат с 20 на сто тази година и ще растат със същия темп до 2018 г.

През последното тримесечие продажбите на дигитални медийни продукти са се увеличили с 33% до 932 млн. долара. Годишните повтарящи се приходи, ключов показател, който компанията използва, за да изчисли колко изкарва от абонаменти, са нараснали с 8,5% до 3,13 млрд. долара благодарение на абонаментите за новия Creative Cloud. Това се случва след като през миналото тримесечие компанията отчете спад от 13 на сто по този показател.

Като цяло Adobe отчете печалба от 245,3 млн. долара, или 50 цента на акция, което е повече от отчетените година по-рано 84,9 млн. долара, или 17 цента на акция.

Приходите са се увеличили с 25 на сто до 1,38 млрд. долара. Анализаторите очакваха коригирана печалба от 61 цента на акция и 1,34 млрд. долара приходи според Thomson Reuters.

За цялата година Adobe очаква коригирана печалба на акция от 2,80 долара при продажби в размер на 5,8 млрд. долара. Прогнозата на анализаторите е за коригирана печалба от 2,76 долара на акция и 5,74 млрд. долара приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още