IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Creative Cloud насърчи резултатите на Adobe Systems

Приходите на компанията се увеличиха до 1,31 млрд. долара, надминавайки очакванията на анализаторите

10:13 | 11.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Adobe Systems отчете печалба за девето поредно тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите. Това се дължи на големия ръст на потребителите на пакета софтуерни инструменти Creative Cloud, който включва и Photoshop, предава Ройтерс.

Благодарение на това акциите на компанията скочиха с 4,7% до 93,10 долара в следборсовата търговия в четвъртък, като се очаква да достигнат рекорден връх в петък.

Компанията обяви, че през четвъртото тримесечие, което приключи на 27 ноември, нови 833 000 абонати са започнали да ползват Creative Cloud. Броят им е доста по-голям от очакваните 678 200 потребители, прогнозирани от анализаторите, твърди компанията за проучвания FactSet StreetAcount.

Creative Cloud включва инструментът за графична обработка Photoshop, софтуерът за уеб дизайн Dreamweaver и приложението за създаване на уеб видео Flash, както и други софтуерни продукти.

Успехът на Adobe се дължи до голяма степен на факта, че успява да привлече потребители, които да ползват Creative Cloud и които не са от професионалисти в сферата, нито пък са компании.

Базираната в Сан Хосе фирма се насочва към уеб базирани абонаменти, оставяйки на заден план традиционното лицензиране на софтуер, така че се радва на по-предвидими източнити на приходи.

Приходите на Adobe от нейния дигитален медиен бизнес, включващ Creative Cloud, са се увеличили с 35% до 875,3 млн. долара. Приходите от предложенията ѝ, свързани с дигиталния маркетинг, са нараснали с 2,3% до 382,7 млн. долара.

Общите приходи пък са скочили до 1,31 млрд. долара.

Нетната печалба на компанията достигна 222,7 млн. долара, или 44 цента на акция. Година по-рано те бяха 88,1 млн. долара, или 17 цента на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още