IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на Adobe Flash

Google окончателно затваря страницата на автоматично изпълняващите се Flash реклами в браузъра си

14:43 | 02.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Adobe Flash Facebook page</em></p>

Снимка: Adobe Flash Facebook page

Adobe Flash, най-мразеният софтуер в света, най-сетне умира, пише The Next Web. Технически той беше на този път от години, но вече официално остава в историята.

Google окончателно слага край на рекламите с Flash в браузъра си. От 1 септември, всички реклами, които използват тази технология, изискват потребителят да кликне върху тях, за да тръгнат, в противен случай остават неподвижни.

Нова опция, включена по подразбиране в Chrome, автоматично оптимизира плъгините да запазват енергията на батерията и процесора, като се насочва именно към автоматично изпълняващите се реклами.

Промяната идва след като Google AdWords в момента прави възможно автоматичното конвертиране на рекламите, създадени да използват Flash, към HTML5, по-приятен и безопасен формат за изпълнение.

Напоследък браузърите настояват за ползването на модерни формати, като HTML5 видео, което най-сетне стана широко разпространено, така че този ход най-сетне да бъде направен.

По-голямата част от потребителите са готови да се отърват от Flash, въпреки че смъртта на софтуера все още не може да бъде обявена, докато стрийминг доставчиците не спрат да го ползват.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още