IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony иска да прехвърли игрите за PlayStation на всички смартфони

Компанията основава ново подразделение, което ще разработва мобилни приложения

12:16 | 24.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony Corp. планира да засили лидерството си в сферата на видео игрите, като заложи на заглавия, идващи директно от нейните добре продавани конзоли PlayStation, пише Bloomberg.

Конгломератът, опериращ на пазара на електроника и забавления, създава ново подразделение, наречено ForwardWorks, което ще разработва и продава приложения и съдържание на потребителите на смартфони в Япония и Азия, обяви базираната в Токио компания.

Sony се опитва да си върне играчите, които все по-често предпочитат да играят на смартфоните си, най-вече тези в Азия, където приложенията с игри и пъзели се превърнаха в основен двигател на растежа на индустрията.

Въпреки че Sony има предимство – 36 млн. потребители, а сегашното поколение конзоли PlayStation надминава по продажби конкурентните продукти на Microsoft и Nintendo, тя ще се сблъска с немалка конкуренция.

Миналата седмица Nintendo пусна ново мобилно приложение, наречено Miitomo, обещавайки да прехвърли част от хитовите герои от игри като Super Mario Bros. в мобилните си предложения. Miitomo бързо се изкачи до върха на класацията на най-сваляните приложения.

"Мобилният пазар нарасна до размер, с който може да се конкурира с традиционните устройства за игри“, твърди Масаки Цукакоши, говорител на подразделението за игри на Sony.

Освен това компанията иска да изгради по-стабилна база от фенове на PlayStation, представяйки очилата за виртуална реалност и разширявайки онлайн съдържанието си. По-рано този месец Sony заяви, че нейното устройство PlayStation VR ще започне да се продава през октомври за 399 долара – цена, която е доста по-ниска от тези на останалите подобни устройства на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още