IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo спира производството на Wii U?

Конзолата изостава значително след своите конкуренти PlayStation и Xbox

08:48 | 23.03.16 г.
Nintendo спира производството на Wii U?

Японският производител на видеоигри Nintendo ще спре да произвежда игровите конзоли Wii U, вероятно още тази година, заради стагниращите продажби, предава Ройтерс, позовавайки се на японското издание Nikkei.

Част от компонентите на устройството са спрени от производство, а част от запасите ще свършат през 2016 г., допълва изданието.

Конзолата Wii U на Nintendo изостава значително след PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft. Отчасти причината за спада в търсенето се дължи на факта, че все по-голям брой потребителите се насочва към игрите за мобилни устройства.

Nintendo не е открита веднага за коментар.

Вчера обаче стана ясно, че нейното първо мобилно приложение Miitomo вече се радва на 1 млн. потребители, което доведе до ръст на цената на акциите на компанията с 8,2% в Токио до 16,51 йени за брой.

Приложението за изпращане на съобщения се изкачи до първото място в списъка с най-популярните безплатни приложения за устройства с операционната система на Apple – iOS, след излизането си на 17 март.

Преди време компанията обяви, че въпреки дългото отлагане и нежелание да започне да създава игри за мобилни устройства, се насочва към тази бързо развиваща се сфера. Nintendo дори обеща, че ще включи част от любимите герои от своите най-популярни игри в своите мобилни приложения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още