IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото приложение на Nintendo достигна 1 млн. потребители

Акциите на компанията поскъпнаха с 8,2%

12:18 | 22.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новото приложение на Nintendo достигна 1 млн. потребители

Акциите на японския производител на игри и игрови конзоли Nintendo записаха най-високия ръст на цената си от 15 февруари, след като потребителите на първото мобилно приложение на компанията достигнаха 1 млн., пише Bloomberg.

Цената на книжата скочи с 8,2% и завърши търговията в Токио на ниво от 16,51 йени.

Приложението за изпращане на съобщения се изкачи до първото място в списъка с най-популярните безплатни приложения за устройства с операционната система на Apple – iOS, след излизането си на 17 март, твърди компанията за пазарни проучвания App Annie.

Nintendo се опитва да си върне играчите, които се отказаха от ползването на нейните хардуерни продукти. Базираната в Киото компания обеща, че част от нейните най-популярни хитове като Super Mario Bros. и Donkey Kong ще влязат и в мобилния свят, благодарение на новите ѝ усилия в тази посока. Това доведе до ръст на цената на акциите на компанията от 33% миналата година.

До момента президентът Тацуми Кимишима не е разкрил детайли за следващата игра за смартфони, освен че ще включва любими на потребителите герои.

„Те дори не трябваше да използват Марио, за да достигнат 1 млн. сваляния – доказателство за силата на съдържанието на Nintendo”, коментира Томаоки Кавазаки, анализатор на Iwai Cosmo Securities. “Следващият въпрос е как ще монетизира“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още