IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкращенията на разходи и служители могат да тласнат акциите на Symantec нагоре

Стойността на книжата може да скочи с 25% и повече според Barron's

13:14 | 29.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Книжата на Symantec Corp могат да повишат стойността си 25% и повече, след като компанията предприе стъпки за съкращаване на разходите и след последните придобивания, които могат да насърчат бизнеса на фирмата в горещия сектор за киберсигурност, сочи доклад на Barron’s, цитиран от Ройтерс.

Според финансовото издание Symantec, пионер в антивирусния софтуер със своя бранд Norton, е увеличил шансовете си за спечелването на по-голям дял на пазара на продукти за киберсигурност със сделката си от юни, с която придоби Blue Coat Systems.

Фирмата ще може да продава услугите на Blue Coat за уеб и облачна защита на своята база от 370 хил. бизнес клиенти, докато търсенето на подобни продукти скача, посочва медията.

Освен това новият софтуер с марката Norton е „водещ в индустрията“, посочва вестникът, позовавайки се на Андю Новински, анализатор на инвестиционната банка Piper Jaffray. Новински прогнозира, че печалбата на компанията ще нарасне с 12 до 14% между фискалната 2019 и 2021 г., докато потребителският бизнес на Symantec се възползва от насочването към абонаментния модел.

Повече от 92 млрд. долара ще бъдат инвестирани в технологични решения за сигурност през тази година, посочва Barron’s, позовавайки се на данни на Gartner. Сумата е по-висока от миналогодишните 84 млрд. долара.

Плановете на Symantec за съкращаване на работната сила с 10% и на разходи на стойност 550 млн. долара до края на фискалната 2018 г., също така ще помогнат за насърчаване на финансовите ѝ резултати под ръководството на новия ѝ главен изпълнителен директор Грег Кларк, сочи докладът.

От началото на годината акциите на Symantec са повишили стойността си с 40%, като в петък завършиха търговията на цена от 23,72 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още