IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай отново тласна резултатите на Qualcomm нагоре

Компанията е продала 211 млн. чипа през четвъртото фискално тримесечие

09:49 | 03.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на чипове за смартфони Qualcomm, който миналата седмица придоби NXP Semiconductors за около 38 млрд. долара, отчете по-голям ръст на приходите за тримесечието от очакваното. Скокът от 13,3% е подпомогнат от силното търсене, особено в Китай, предава Ройтерс.

Акциите на компанията записаха слаб ръст на цената си по време на следборсовата търговия в сряда.

Базираната в Сан Диего компания, която доставя чипове за производители на смартфони с Android и на Apple, отчете, че е продала 211 млн. чипа през тримесечието. Нейната лична прогноза беше за продажби в диапазона 195-215 млн. бройки. От своя страна анализаторите очакваха 206,1 млн. продадени чипа през тримесечието според компанията за проучвания FactSet StreetAccount.

Qualcomm получава голяма част от приходите си от продажбата на чипове, но по-значителна част от печалбата ѝ е от патенти за безжични услуги, които лицензира към мобилната индустрия.

Сделката с NXP – най-голямата в историята на индустрията с чипове – ще превърне Qualcomm във водещ доставчик на бързо развиващия се пазар на чипове за автомобили.

Qualcomm заяви, че очаква приходите ѝ да достигнат 5,7-6,5 млрд. долара през текущото тримесечие. Анализаторите очакват 6,15 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Нетната печалба е нараснала до 1,60 млрд. долара, или 1,07 долара на акция, през четвъртото тримесечие, което завърши на 25 септември, от 1,06 млрд. долара, или 67 цента на акция година по-рано.

Приходите са се увеличили до 6,18 млрд. долара от 5,46 млрд. долара.

Като се изключат някои елементи, Qualcomm е спечелила по 1,28 долара на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 1,22 долара на акция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още