IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното търсене от Китай се отплаща на Qualcomm

Приходите възлизат на 6 млрд. долара, което е с 4% повече спрямо миналата година и с 9% - на тримесечна база

16:54 | 21.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Резултатите на американския производител на чипове Qualcomm за третото тримесечие, приключило на 26 юни, надминават очакванията на анализаторите. Компанията отчита по-високи приходи и печалба благодарение на силното търсене от страна на китайски производители на смартфони, предава Ройтерс.

За текущото четвърто тримесечие компанията също остава оптимистично настроена.

В третото фискално тримесечие Qualcomm отчита нетна печалба по американските счетоводни стандарти (GAAP) в размер на 1,4 млрд. долара, или 0,97 долара на акция. Това са съответно 22% и 33% над печалбата от същия период на миналата година и с 24% над финансовия резултат от предишното тримесечие.

По международните счетоводни стандарти печалбата възлиза на 1,16 долара на акция. 

Приходите на компанията за отчетния перид са 6 млрд. долара, което е ръст от 4 на сто спрямо миналата година и 9 на сто - на тримесечна база. Анализаторите очакваха печалба по международните стандарти от 0,97 долара на акция и приходи от 5,58 млрд. долара.

В следборсовата сесия и в началото на днешната сесия акциите на компанията отчитат ръст. Към 11,30 ч. местно време книжата поскъпват с 6,5 на сто до 59,45 долара за брой. Във вчерашната сесия беше отчетер ръст от 1,23 на сто до 55,82 долара за акция.

За четвъртото тримесечие Qualcomm назова широк диапазон за очакваната печалба и приходи. Продажбите трябва да са между 5,4 млрд. и 6,2 млрд. доалра, а печалбата на акция по американските счетоводни стандарти трябва да скочи на тримесечна база с между 25 до 40 на сто до 0,84 - 0,94 долара.

По международни стандарти очакваната печалба е в диапазона 1,05 - 1,15 долара за брой. Wall Street очаква приходи от поне 5,73 млрд. долара при печалба на акция от 1,08 долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още