IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Книжата на Eventbrite се сринаха след лоша прогноза

Те понижиха стойността си с 25%

13:58 | 08.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Стойността на книжата на Eventbrite се срина, след като компанията даде прогноза за приходите си за първото тримесечие, която се оказа доста под тази на Wall Street, пише CNBC.

Фирмата заяви, че очаква приходите за периода да са в диапазона 80-84 млн. долара. Сумата обаче е под прогнозираните 91 млн. долара, колкото очакват анализатори, анкетирани от Refinitiv.

В резултат на новините цената на акциите спадна с 25% по време на следборсовата търговия.

За четвъртото тримесечие Eventbrite отчете по-голяма от очакваното загуба на акция, но приходите надминаха прогнозите.

Eventbrite е загубила 17 цента на акция спрямо очакваните 14 цента на акция, сочат данни на Refinitiv. Приходите са достигнали 75,9 млн. долара при прогноза за 73,2 млн. долара.

През същото тримесечие година по-рано Eventbrite отчете загуба от 89 цента на акция при приходи от 62,7 млн. долара.

До приключването на борсовата сесия в четвъртък стойността на книжата на компанията беше нараснала с 16% от началото на тази година.

Eventbrite стана публична през септември, като дебютира на борсата с акции от 36 долара. В четвъртък те приключиха борсовия ден на цена от 32,42 долара, но се търгуваха под 26 долара по време на следборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още