IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В търсене на решения за справяне с новите „интересни времена“

Samsung предлага цяла екосистема от продукти, които да ни помогнат да постигнем баланс между работата и личния живот

10:44 | 26.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung Electronics</em></p>

Снимка: Samsung Electronics

Samsung Samsung

Снимка: Samsung Electronics

Но дори и в ерата на коронавируса, не всичко се върти около здравето. Д-р Федерико Казаленьо, главен директор „Дизайнерски иновации“ на Samsung Design Innovation Center, казва, че домът на бъдещето ще предлага уникални, немислими досега преживявания чрез иновации като изкуствен интелект, специални сензори и прецизен анализ на данните: „Като жив организъм, интелигентният дом ще да бъде абсолютно лично пространство, което да приспособява преживяванията според личните нужди на всеки индивид“.

Границите между физическия и дигиталния свят, които все още съществуват, почти ще се стопят, а жилищните пространства ще бъдат трансформирани в персонализирани пространства за разични преживявания. Добре познатата всекидневна може да се превърне например в художествена галерия или йога студио. Подобна тенденция би променила коренно собствения ни дом през следващото десетилетие. Така моят хол, например, много лесно би могъл да се превърне в телевизионно студио, където да записвам разговорите с гостите си.

Д-р Федерико Казаленьо ръководи първата имерсивна демонстрация на технологията GEMS (Gait Enhancing & Motivating System) на Samsung. Демонстрацията показа как потребителите тренират с виртуален личен треньор с помощта на очила за добавена реалност в хола си, изкачват се в планина или се разхождат из подводния свят, докато GEMS обобщава и анализира резултатите, за да даде персонализирани препоръки за последващо действие.

Но как една конвенционална стая може да се трансформира с помощта на технологии като микро LED дисплей, изкуствен интелект и Интернет на нещата? Екранът всъщност не е просто продукт - това е прозорецът към света, който ни позволява незабавно да се свържем с приятели и семейство. Сякаш сме в една стая. Така интелигентните стаи могат да предложат неограничени възможности: „Хората могат да видят и изпитат почти всичко на света с помощта на дисплея. Дори неизвестни дотогава светове, могат да бъдат изследвани“, казва д-р Казаленьо.

Друг акцент може да е трендът на съвременното кулинарно изкуство, заради което устройствата биха поели задачата на диетолог, асистент за пазаруване или дори на готвач. С помощта на иновативна технология цялото преживяване на готвенето може да бъде персонализирано за потребителя - от вкусни предложения за рецепти и индивидуално планиране на менюто до пазаруване, доставка и подготовка за готвене. Затова големите производители на потребителска електроника работят и в това направление,  представяйки „станции за домашно приготвена храна“. А Samsung, например, вече предлага и Bot Chef, робот-асистент за готвене.

Но да вземем за пример и нещо по-скорошно и по-близко до нуждите на средностатистическия потребител – смартфоните.  Осъзнавайки все по-ясно както нуждите на отделните потребители, така и на бизнеса, в началото на 2021 Samsung представи новата си серия от флагман устройства Galaxy S21, в която преплита иновации с нови функционалности, давайки ни шанс да живеем по-пълноценно в момента и да разполагаме по-добре с времето си. Разбира се, въпросната 5G свързаност е ключов елемент от новите смартфони на компанията, съчетана със значително по-издръжлива батерия – 4000 mAh при S21, 4800 mAh при S21+ и цели 5000 mAh при Ultrа.

Жонглирането с купищата задачи става все по-трудно за всеки от нас, затова и не е случайно, че южнокорейската компания реши да добави към Galaxy S21 Ultra стилуса S Pen, който до този момент познавахме добре от Note серията. Така, записването на бележки и работата по проекти дори когато сме в движение, са улеснени максимално.

Отвъд мощния процесор, който се грижи тези 40% от времето ни, прекарани в работа по много задачи едновременно, да са по-лесни, серията смартфони Galaxy S21 залага на интелигентни дисплеи, които регулират опреснителната си честота според визуалното съдържание до 120 Hz.

Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
mitik75
преди 3 години
Kak да печелим дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още