IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В търсене на решения за справяне с новите „интересни времена“

Samsung предлага цяла екосистема от продукти, които да ни помогнат да постигнем баланс между работата и личния живот

10:44 | 26.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung Electronics</em></p>

Снимка: Samsung Electronics

Samsung Samsung

Снимка: Samsung Electronics

Средностатисическият човек прекарва около 34 години от живота си пред екран според изследване на Vision Direct, а това е абсолютно предизвикателство за очите ни. Samsung решава този проблем и в серията Galaxy S21 интегрира автоматичен контрол на нивата на излъчваната от екрана синя светлина. 

Предвид динамиката на живота ни желанието ни да запечатаме всеки прекрасен миг с любимите ни хора превърна камерите на смартфоните в един от най-съществените компоненти за нас, когато си избираме устройство. Серията Galaxy S21 предлага заснемането на 8K видео, от което по-късно можете да отделите снимки с ултрависока резолюция. Направата на перфектния кадър е гарантирана от функцията Single Take, а нощните кадри при ниска осветеност вече не са никакъв проблем. За по-стабилни и ясни снимки, независимо от дистанцията, серията S21 предлага подобрен Space Zoom. Той е перфектно допълнен от функцията Zoom Lock, която неутрализира ефекта от движението на ръцете на снимащия.

А за да пасне напълно на стила ни, серията S21 залага на разнообразие от цветове, но истински акцент тази година е новото предложение „Загадъчно лилаво“. Дизайнът пък е оптимизиран така, че полето, в което са позиционирани камерите, вече не е толкова издадено спрямо корпуса.

Всъщност, най-важното, което Samsung прави, е да търси цялостен подход към потребителя, ето защо залага на екосистема от свързани устройства. Така част от Galaxy семейството са и новото  поколение безжични слушалки Galaxy Buds Pro, което, по думите на компанията, ни дава „повече контрол върху света около нас“. Това е възможно чрез комбинацията от активно шумопотискане и режима с пропускане на част от страничните шумове. За пълна концентрация при работа 99-процентовото изолиране от околния шум е чудесно решение. Само пет минути зареждане в кейса добавя час към  батерията, която при пълен заряд може да ни даде цели 18 часа на разположение.

Galaxy Galaxy

Снимка: Samsung Electronics

А ако в целия хаос от задачи често ви се налага да търсите нещо или искате да знаете къде се намира то по всяко време, на помощ идва новото Bluetooth устройство SmartTag, което свързвате със смартфона си и  се прикрепя лесно към чанти, ключове и дори домашни любимци. Задачата му е да ви помогне да откриете въпросния обект веднага и да ви спести всички притеснения само с поглед към телефона.

Ако трябва да се върнем към Венецианското биенале и предизвикателствата в нашите „интересни времена“, то тема номер едно за бъдещето ни е свързана с начина, по който влияем на света около нас. Samsung разбира, че иновациите са не само фактор да запази пазарното си лидерство, след като отдавна си извоюва челното място на пазара на смартфони, но са и начин да помогне на потребителите да мислят повече за своя отпечатък върху света. Тази година компанията реши да не включва зарядни и слушалки в кутиите с новите си смартфони – една зелена стъпка напред към един свят с по-малко електронен отпадък.

Но през последните месеци Samsung показа и още нещо - как се разработват иновации за общото благо, с технологии като Relúmĭno, които могат да помогнат на хората с нарушено зрение, IGNIS -  термална камера, която помага на пожарникарите да локализират точките на запалване, както и жертви в горящи помещения , и GEMS, който помага на възрастните хора и хората с увреждания да се движат.

Онова, към което върви технологичната индустрия, са все по-гъвкави решения за нас, които разчитат на иновации, изкуствен интелект, машинно обучение и куп други технологии, целящи да направят живота ни много по-лесен. Samsung имплементира всичко това в цяла екосистема от устройства, за да предложи решения от край до край на своите потребители. В тази нова реалност хората търсят все по-интуитивни изживявания, които са адаптирани изцяло към техните лични потребности. А целта е днешните „интересни времена“ да станат нашите „интелигентни времена“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
mitik75
преди 3 години
Kak да печелим дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още