IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посещението на Обама в Силициевата долина е голяма победа за Apple

Правителството на САЩ се опитва да стопли отношенията си с технологичните компании, а Apple вижда нови възможности в това

11:27 | 15.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Преди да пусне Apple Pay, Apple поднови своята политика за поверителност. Това се случи през септември, а чрез този ход компанията иска да увери потребителите, че техните данни са в безопасност. Фирмата обяви, че няма да има достъп до данни като снимките, съхранявани на устройствата, които работят с най-новата ѝ мобилна операционна система, наречена iOS 8.

Опазване на данните

Въпреки че Apple е изправена пред притесненията на властите по отношение на прекалено големите мерки за сигурност, други представители на правителството на САЩ се колебаят дали мерките ще са достатъчно голяма гаранция за опазването на данните.

В навечерието на пускането на умния часовник на Apple, който ще се появи на пазара през април, компанията получи запитвания от властите за съхраняването на здравните данни, които той и iPhone събират.

Като най-голямата компания в света по пазарна капитализация Apple е по-ангажирана с държавните въпроси. През последната година компанията се фокусира повече върху работата с държавните учреждения и агенции, включително с Федералната комисия по търговията, храните и лекарствата.

В петък Кук заяви, че през септември Apple Pay ще започне работа с американското правителство, като ще бъде използвана за много трансакции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още