IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запазиха ли анализаторите оптимизма си по отношение на Apple?

Новините за свиването на производството на iPhone понижиха цената на акциите на компанията

09:27 | 09.01.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Цената на акциите на Apple спадна около 20% през последните няколко месеца, а анализаторите и инвеститорите стават все по-раздвоени в това какво ще се случи с производителя на iPhone.

Част от тях са притеснени от забавянето на търсенето на iPhone и твърдят, че това може да доведе до 50% и повече спад в цената на акциите на компанията през тази година, предава Ройтерс.

Само през последната седмица слуховете за свиването на производството на iPhone 6S и 6S Plus доведоха до спад от 7% в цената на акциите на Apple. Те слязоха под 100 долара за първи път от големите разпродажби през миналия август. Бързото влошаване на резултатите добави допълнителен натиск върху анализаторите, които продължават да предвещават розово бъдеще на Apple.

“Имаше цял ураган от лоши новини, а след като той приключи Apple трябва да започне отново да се изкачва нагоре, тъй като рискът става все по-голям”, посочва анализаторът на FBR Дан Айвс.

Сигналите от азиатските доставчици, че търсенето на iPhone 6S и 6S Plus може да е по-слабо от очакваното накара близо половината от анализаторите, които следят Apple, да намалят прогнозите си за финансовите резултати на компанията. В момента анализаторите очакват технологичният гигант да увеличи приходите си през 2016 г. с по-малко от 4%.

Това е доста под 28-те процента, постигнати през фискалната година, която завърши през септември, но е само с 1% по-малко спрямо месец по-рано.

В четвъртък акциите завършиха търговията със спад от 4,2%, достигайки цена от 96,45 долара. В петък обаче книжата се върнаха към ръста и финишираха седмицата при цена от 96,96 долара за брой. Средната прогноза на анализаторите за акциите на Apple за 12-месечния период се сви с по-малко от 2 долара до 147 долара.

Единственият анализатор, чиято прогноза за цената на книжата се доближава до сегашната, е  Дзюн Джан от Rosenblatt Securities, който тази седмица намали прогнозата си до 102 долара от 140 долара преди това.

В четвъртък Амит Дарианани от RBC се превърна в поредния анализатор, който намали оценката си за тримесечията, завършващи през март и юни. 

Анализаторите на Wall Street често забавят актуализирането на своите прогнози и оценки. Част от над 20-те експерти, които не са направили това миналия месец, може би ще го направят скоро, твърди Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 6 rate down comment 0
SS-23
преди 8 години
"Л***йно да е, "модерно" да е !! " - основно мото на безструктурното управление, въз основа на което съществува Матрицата, т.е. Системата! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 4
Miraka
преди 8 години
Не знам за вас, но за мен смартфона (не таблет) е супер удобство. 90% от коуникацията с клиенти по всички канали я правя от там. Освен това съм търгувал акции на изгодни цени, докато се препичам на плажа (не изпускаш движението на борсата). Електронното банкиране също го ползвам постоянно от телефона. Навигацията също. В къщи си стриймвам филми от медия центъра, youtube и т.н. чрез смартфона и го ползвам за дистанционно. Има и други специфични приложения ама да не влизам в подробности. То е ясно, че няма универсално устройство, най-добро за всички случаи. Въпроса е, че смартфона може да се използва за всички случаи и е достатъчно добър за всеки от тях. П.С. Ако работата ти е изработване на детайли на струг в завод, може би смартфона няма да ти помогне много в професионално отношение. Пак обаче може да ти създаде редица удобства в бита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
Самият факт че трябва да го държиш докато работиш е супер неудобство , миниатюризацията го прави непоносим , а липсата на добра клавиатура го прави невъзможен . Проблеми със захранване надграждане , поддръжка и ремонт . Да не говорим че ако го използваш като пешеходец или управляваш някакво средство си в риск . Няма създадео превозно средство , което достатъчно добре да се движи по земята , да лети и да плува и да не е абсолютен *** .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 3
SS-23
преди 8 години
Въпроса е, дали смартфона ти създава някакво удобство и допринася със някаква стойност за работата ти. Отговора е категорично да. ----Отговора е категорично - НЕ! Даже чисто физически е неудобен - нито за разговор, нито за есемиси, нито за ползване - трябва да ангажираш и двете си ръце!А пък клишето, че с "телефона ще работиш" изобщо не искам да коментирам.... 95% от ползвателите на "умния телефон" казах вече за какво го използват! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
Miraka
преди 8 години
А за какво ти е нормален телефон? Вместо да звъниш, ще пратиш телеграма от най-близкия пощенски клон - кво толкова ще ти стане :) То е ясно че може и без това, може и без онова. Въпроса е, дали смартфона ти създава някакво удобство и допринася със някаква стойност за работата ти. Отговора е категорично да. А за фейсбук тинейджърите ако няма смартфони, ще има лексикони - дай да заклеймим тетрадките, защото някои ги използвали да пишат глупости :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
Знаех, че който ми отговори, ще отговори в твоят стил : "ако си в движение", "ако си бизнесмен"...много "ако-та"... т.е. "умните" джиесеми практически са пълноценно подходящи за 5% от хората. "Смарт"-фона дефакто е телефон на "бързащият" човек, но закъде бърза и той не знае! Трябвало да си видиш пощата... е ако я видиш след половин час или след час, когато спреш на някоя бензиностанция (ако си шофьор) и отвориш лаптопа - какво ше стане? Ше свърши света ли?Трябвало да "търгуваш" през джиесема... това е несериозно!Трябвала ти "навигация" ?! за кво ти е бе? В гората ли си загуби? Ако си в гората - по мъха на дърветата ше намериш къде е север-юг! :)))В действителност обаче, 95% от овцете, ползващи "умните"-фончета, знаеш ли за какво го ползват ?!? За да "плюнчат пръста" прелиствайки сурат-теф тера, и разглеждайки дали се е получило добро селфито, докато са били в *** с нея перхидролена кифла! Ей това е практическото използване на "умните" телефони от "умните" овце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
И за глезотиите си има хора но те съвсем не са много , а и въпросните екстри вече се произвеждат в Китай на 10 пъти по-ниска цена . Така че ябълката спокойно може да дръпне към коша - зависи колко кредити и облигации имат . Хванали са пътя .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
Miraka
преди 8 години
Не си съвсем прав. Като изключим апп-овете за лиготии има и много полезни функции супер полезни за всеки модерен човек (камо ли пък за бизнесмен). Някои са: email, web browser, навигация, електронно банкиране, платформи за търговия с акции/валути.. дори и различните месънджъри. Класическите телефони си имат своите предимства, но са само това - телефони. за всичко останало ще ти е нужен компютър. Ако си постоянно в движение е 100 пъти по-удобно да си със смартфон, отколкото да разнасяш лаптоп, който да спираш и пускаш през 30 минути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
SS-23
преди 8 години
Още през 2011 г бях казвал, че в ИТ-сектора и особено при таблетите, четците и т.н. "умни" телефончета - предстои сериозен срив. А срив има, защото тези три типа продукта са емблемите на ИТ- балона.... това са продукти "на глезотията" и нищо повече... поне 90% от ползвателите на "умните" дж-ис-ем-и не използват повече от 15-20% от "ексрите" напъхани в тях, което показва, че тези телефончета реално не са нужни. Моят "смарт" телефон го ползвах 3 години (преди да се върна на стилната класика от преди 4-5 години) като обикновен телефон без да ми се наложи изобщо да му пусна интернета.Прогнозата ми е, че предстои ренесанс на класическите бутонни телефони със стилна визия - от типа на Nokia 6300, Nokia 6700, Nokia C5, Samsung C3322 и т.н... и такива телефони биха вървяли като топъл хляб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още