IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Snap залага на офис в Китай, след като услугата ѝ е блокирана там?

Компанията ще инвестира в развитието на хардуер в страната

09:08 | 26.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Snap набира служители и разширява бизнеса си по целия свят, насочвайки се към дългоочакваното си първично публично предлагане през следващата година. Стартъпът, преди известен като Snapchat, наскоро отвори нов офис в Шънджън, Китай, пише Mashable.

Офисът, който в момента има около 20 служители, е фокусиран върху развитието на Spectacles, появилите се по-рано тази година очила на компанията, които записват видео, пише Los Angeles Times.

Освен това производството на устройството също се случва в Китай, но е поверено на местната компания Goertek.

Експанзията се случва, въпреки че Snapchat и други две базирани в САЩ социални мрежи - Facebook и Twitter, са блокирани в Китай. Освен това тези платформи се сблъскват с огромна конкуренция от страна на местните WeChat (Facebook), Weibo (Twitter) и Snow (Snapchat). Но това не спира тези компании да отварят свои обекти в Китай.

Facebook и Twitter имат офиси в страната, които са насочени към рекламата. А Apple има собствен център за проучвания и развитие в Азиатско-тихоокеанския регион.

За Snap офисът в Китай може да укрепи нейните хардуерни амбиции, както посочва Los Angeles Times, но екипът трябва да наеме още служители, които да се занимават с продажби и реклама в бъдеще. Освен това екипът може да следва внимателно стъпките на местни технологични компании, в това число Huawei, Alibaba, Baidu и Tencent.

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba инвестира 200 млн. долара в Snapchat миналата година, а се твърди, че и Tencent също е сред инвеститорите ѝ.

Засега Snap наема хора в Китай и търси служители, които имат опит в китайски технологични компании, разкриват обяви за работа. Въпросните служители имат шанса на по-късен етап да бъдат пренасочени към американския екип.

Snap вече има повече от 1500 служители от само 330 преди 18 месеца.

Освен офиси в САЩ - в Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл, Snap има свои представителства и в Лондон, Париж, Сидни, Одеса и Шънджън.

По-рано тази година компанията подаде документи за първично публично предлагане, което се очаква да оцени компанията на 25 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още