IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Тейлър: „Умните“ часовници и гривни са голям мотор за IT индустрията

Лидерът при смартфоните Samsung тества реакциите на пазара с Tizen, но засега продължава да разчита основно на Android

08:13 | 06.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стивън Тейлър: &quot;Носимите устройства&quot; <span style="font-size: 12px;">ще са един от моторите за нас. Това е обещаващ пазар. <em>Снимка: Investor.bg</em></span></p>

Стивън Тейлър: "Носимите устройства" ще са един от моторите за нас. Това е обещаващ пазар. Снимка: Investor.bg

Стивън Тейлър е вицепрезидент Brand and Retail на Samsung Electronics Europe. Той има голям опит в продажбите и е маркетинг професионалист с общ управленски опит в широк спектър от роли в редица големи мултинационални компании и фирми за частен капитал.

Стивън работи в европейската централа на Samsung във Великобритания и ръководи европейския маркетинг и търговски екип.

Той се присъединява към компанията през февруари 2012 г. като преди това е бил директор Бизнес развитие в Findus Group. Стивън започва професионалния си път в Gillette Company като стажант в продажбите и маркетинг отдела през януари 1992 г.

След поглъщането на Gillette от Procter & Gamble през 2005 г. Стивън става бизнес директор  Personal Care и директор на маркетинг интеграцията на Gillette. По-късно е повишен в глобален бранд директор за Procter & Gamble и търговски директор, преди да се присъедини към Findus Group.

Тейлър е завършил икономически науки в университета в Манчестър, но има и MBA по бизнес от Университета в Чикаго. 

Със Стивън Тейлър разговаряме за потребителските навици, за продуктите на Samsung и маркетинг стратегията на концерна.

- Г-н Тейлър, през миналото тримесечие за първи път от две години Samsung отчете спад във финансовите си резултати. На какво се дължи това според Вас? Става ли конкуренцията по-силна?

Смятам, че ние все още отчитаме двуцифрен ръст (б. ред. продажбите за последното тримесечие са нараснали с 5,7% на годишна база до 55,2 млрд. долара, а оперативната печалба се е понижила с 6% до 7,7 млрд. долара – първи спад от две години). Но наистина целият пазар на смартфони забавя. Положителни икономически сигнали и импулси на глобално ниво обаче ще доведат до това потребителите отново да харчат повече пари за продукти от високата ценова категория. А и е факт, че конкуренцията се засилва. Но все пак – ние се опитваме да представяме продукти, които да се харесат на широка аудитория и затова имаме доста широко портфолио.

- Заговорихме за конкуренцията. Китайски производители са вече в ТОП 5 на пазара на смартфони. Според вас те заплаха ли са за сегашния възход на Samsung?

Те са сериозни съперници. Но ние наблюдаваме внимателно конкуренцията не само от Китай, но и от другите страни. Корейският ни конкурент LG напредва бавно в Европа, но това не значи, че не го наблюдаваме. Но вие сте прав – китайските производители поставят сериозни предизвикателства пред целия бранш с добрите си апарати на конкурентни цени. Но ние се опитваме да предоставим на нашите клиенти най-доброто изживяване и най-доброто съотношение цена-качество.

Последна актуализация: 04:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
StoqnVelchev
преди 10 години
Не само часовници и гривни, но и тениски също ще започнат да се продават съвсем скоро.Говоря за тениски, които мерят пулса, показват температурата на мускулите и други важни детайли.В близко бъдеще ни очаква и тоалетна, която ще ни казва с какво сме прекалили днес, след като я използваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още