IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кит Колбърт: Международните предизвикателства ще доведат до насочване към мултиклауд решения

Технологичният директор на VMware разказва за разликата между 5G и 6G мрежите, както и какво ще е мястото на компанията в метавселената

08:47 | 08.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: компанията</em></p>

Снимка: компанията

Да поговорим за друга нашумяла технология, която всички обсъждат – метавселената. VMware вижда ли възможност за развитие в нея?

- Да, със сигурност. Тя все още е в зората си и доста хора спорят какво точно представлява тя, но смятам, че тя е възможност за VMware. Защо? Защото фундаментално тя ще изисква повече изчислителна мощ за поддръжка и ще става все по-популярна. Предвид бума на услугите в метавселената и нужната за това инфраструктура, това е огромен шанс за нас. От гледна точка на изкуствения интелект също виждам възможност. Работим отблизо с партньори като Nvidia, но и сами, от гледна точка на поддръжката на хардуерното ускоряване, различните видове софтуер, библиотеките и т.н.

Няма как да не споменем войната в Украйна. Как очаквате да повлияе върху бизнеса Ви в Европа?

- Има няколко важни аспекта. На първо място, сме много фокусирани върху нашите служители и партньори, които са засегнати. Работим, за да ги подкрепим по различни начини. Гледайки цялостната картинка, има няколко неща, които са важни. На първо място, има огромен инженерен талант не само в Украйна, но и в Русия, в Беларус. Това ще повлияе, макар и не толкова много. Един от големите ни инженерни центрове е в България. Надявам се нищо от случващото се да не ви застига, разбира се. Но ако говорим за индустрията, ще има по-широко влияние върху нея. Едно от нещата, които веднага идват на ум на много хора в момента, е сигурността. Заради войната всеки провежда хакерски атаки срещу всеки. Както споменах по-рано, сигурността на веригите на доставките е особено важна и ние я следим.

Войната ще повлияе ли на технологичното развитие на Европа в следващите три до пет години?

- Може би. Смятам, че като цяло Европа е много фокусирана върху различните видове суверенитет и местен контрол. Виждаме това в регулацията – в неща като GDPR и други правила. В това отношение Европа е много различна от Съединените щати, където има огромни по мащаб компании. Мисля, че това е от полза за VMware, предвид нашата мултиклауд стратегия. Колкото повече услуги ползват клиентите, в толкова по-добра позиция сме да помогнем. Това, което искаме да правим, е да даваме възможност за избор. Говорим с различни клиенти по целия свят, например министерствата на отбраната в различни държави. В зависимост от геополитическата ситуация може да е необходимо те да прехвърлят работата си и да се насочат към мултиклауд решения. Така че насочването в тази посока може да се ускори заради част от нещата, които наблюдаваме в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още