IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще правят дигитална карта на областите край Дунав с риск от наводнения

Снимките със самолет и създаването на цифровия модел трябва да приключат за три месеца

10:48 | 29.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ще правят дигитална карта на областите край Дунав с риск от наводнения

Ще бъде изготвен цифров модел на областите по поречието на Дунав, където има потенциален риск от наводнения, става ясно от обявление на екоминистерството, публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Дигиталният модел на релефа на българското крайбрежие ще се изготви чрез въздушно лазерно заснемане. Цифровата карта трябва да бъде създадена за 90 дни в рамките на проект за оценка на риска от наводнения край Дунав, финансиран от Програмата за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа“.

Едно от изискванията към кандидатите е годишният им оборот за последните 3 години (2008, 2009 и 2010 година) да е не по-малък от 2 млн. лв. Участниците трябва да са завършили поне три подобни проекта. Те следва да имат документи за собственост или за наем на два самолета със съответната техника и поне двама професионално обучени пилоти.

Изпълнителят трябва да има всички необходими разрешения и сертификати за достъп до класифицирана информация (национална и такава на ЕС и НАТО).

Оферти се приемат до 24 авуст 2011 г. на бул. "Княгиня Мария Луиза" 22. Те ще бъдат отворени на 26 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още