IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрич е третата община с готов проект за водоснабдяването на града

Изграждането на ВиК мрежата ще струва 113 млн. лв., субсидирани по оперативна програма „Околна среда“

13:51 | 05.12.11 г.
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Добричката община е внесла за одобрение проекта си за изграждане на водния цикъл на областния град, който включва рехабилитация на 77 километра водопровод, 4 км канализационни колектори плюс модернизация на пречиствателната станция, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Общата стойност на проекта възлиза на 113 млн. лв., които се осигуряват по оперативна програма „Околна среда”. След Враца и Габрово това е третият голям инвестиционен проект за обновяване на ВиК мрежата в големите общини.

След одобрението от министерството проектът трябва получи зелена светлина и от Европейската комисия, тъй като стойността му надхвърля 100 млн. лева.

Очаква се инвестицията да бъде завършена в края на 2014 г. и е насочена към подобряване на битови условия на близо 100 хиляди жители на Добрич.

Добричката община е в групата на общините с над 10 хил. жители, чиито инфраструктурни водни проекти са в напреднал етап на реализация.

Екоминистерството вече е сключило договор за изпълнение на такъв проект с общината в Трявна. На етап оценка са други 25 проектни предложения за 849 млн.лв.

Сред тях са градове като Козлодуй, Банско, Кнежа, Пирдоп, Средец, Хисаря, Кричим, Пещера, Ловеч, Монтана, Велики Преслав, Бургас (Банево, Ветрен и Бургаски минерални бани), Столична община (Суходол) и др. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още