IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ускорява се одобряването на проекти по програма „Конкурентоспособност“

Още от месец май министерството на икономиката ще скъси сроковете, обясни зам.-министър Жулиета Хубенова

17:19 | 10.04.12 г.
<p>
	<em>Заместник- министърът на икономиката Жулиета Хубенова </em>&nbsp; &nbsp;Снимка: БТА</p>

Заместник- министърът на икономиката Жулиета Хубенова    Снимка: БТА

Още от месец май процедурите по одобрение на проектите по оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономиката“ ще бъдат съкратени, така че огромното забавяне от 4-5 месеца, на което сме свидетели в момента, да бъде преодоляно.

Това съобщи зам.- министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова по повод решението проектите по програмата да се одобряват от министерството вместо от Агенцията за малки и средни предприятия.

Досегашната  дирекция към агенцията ще бъде обединена с дирекцията в министерството, като по този начин бизнесът няма да бъде разкарван между двете ведомства, докато бъдат одобрени и изплатени субсидиите по проектите, каквато е досегашната практика.

Целта е администрацията най-после да се вмести в нормативните срокове, така че един проект да бъде одобряван до три месеца след неговото депозиране, поясни още Хубенова.

След като управлението на програма „Конкурентоспособност“ премине изцяло към министерството, функциите на агенцията за малки и средни предприятия ще бъдат значително намалени.

В дългосрочен план ръководството на министерството предвижда да преразгледа функциите на двете ресорни агенции – за малките и средните предприятия и за инвестициите, като целта е те да бъдат обединени.

За целта ще се наложат промени в законите за насърчаване на инвестициите и за малките и средните предпирятия, които ще бъдат приети най-рано през есента, посочи още Хубенова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още