IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прехвърлят 40 млн. евро по мярката за създаване на стопанства на млади фермери

Приемът на заявления за подпомагане започва в края на юли

17:52 | 20.07.12 г.
<p>
	<em>Мярката, насочена към млади фермери, е сред най-атрактивните&nbsp; Снимка: БТА</em></p>

Мярката, насочена към млади фермери, е сред най-атрактивните  Снимка: БТА

Четиридесет милиона евро ще бъдат прехвърлени към мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" по Програмата за развитие на селските райони /РСР/. От тях 32 милиона евро са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, съобщи днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол, предаде БТА. 

Земеделският министър припомни, че Министерство на земеделието изпрати предложение до ЕК за изменение на програмата, като в него се предвиждаше прехвърляне на средства от едни мерки в други, което беше одобрено от Брюксел на 20 юни.

През февруари на интернет страницата на програмата за селските райони е публикуван график с периодите на 

приеми по отделните мерки за безвъзмездното финансово подпомагане. Приемите по мярка 112 са предвидени за периодите от 14 до 27 май и от 3 до 16 септември, отбеляза министърът.

Предвижда се приемът на заявления за подпомагане по мярката да започне в края на юли, като изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" ще издаде заповед за отваряне на приема на заявления за подпомагане по мярката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още