IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местните групи в 12 малки общини няма да получат агросубсидии по ЛИДЕР

Агроминистерството вече е договорило 98% от бюджета за развитието на селските общини

17:27 | 10.09.12 г.
Местните групи в 12 малки общини няма да получат агросубсидии по ЛИДЕР

Местни инициативни групи в 12 малки общини и села не са изпълнили проектите си за постигане на обществена активност в регионите, финансирани по оста ЛИДЕР на програмата за селските райони, затова и договорите им са прекратени.

Това сочи отчетът на агроминистерството по изпълнението на оста ЛИДЕР, по която се отпуска безвъзмездна помощ за създаване на инициативни групи, изработващи стратегии за развитието на регионите.

До този момент са одобрени 35 групи, като общият размер на одобрените договори надхвърля 128,2 млн. лв., съставляващи 98% от планирания бюджет.

Много скоро фонд „Земеделие“ ще обяви прием и за проекти, които ще се финансират по линията на сътрудничеството между местните инициативни групи от различни общини, както и общи транснационални сътрудничества между инициативни групи от България и Румъния или България и Гърция.

Целта на подобни сътрудничества е да бъдат финансирани бизнес идеи, свързани с популяризирането на културата и историята на съседни региони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още