IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат се 65 млн. лв. за залесяване на горски територии

Средствата са по програмата за развитие на селските райони

16:40 | 01.10.12 г.
Отпускат се 65 млн. лв. за залесяване на горски територии

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) започва прием на заявления за желаещи да получат финансиране по Програма за развитие на селските райони за първоначално залесяване на неземеделски земи (мярка 223) и за възстановяване на горския потенциал (мярка 226), съобщават от пресцентъра на ведомството.

Финансовият ресурс, който се предоставя за първоначалното залесяване, е на стойност близо 37,5 млн. евро. Бюджетът за възстановяването на горския потенциал пък е близо 27,2 млн. евро.

Мярка 223 финансира създаването и поддържането на горски култури върху неземеделски земи или в райони с риск от ерозия. Фонд „Земеделие” покрива от 70% до 100% от одобрените разходи по проекта.

Увеличаването на горските масиви в равнинните райони помага да бъде намалена ерозията и подобрен водният баланс, коментират от фонда.

Средствата по мярка 226 се отпускат за възстановяване на гори, пострадали от горски пожари и други природни бедствия. Те са предназначени за редица превантивни дейности, които да намалят опасността от пожари. По този проект кандидатите получават финансиране с размер 100% от одобрените разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още