IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се как да обвържем Закона за енергийната ефективност и евросредствата

Промените в закона минаха на първо четене в Народното събрание

12:15 | 01.02.13 г. 1
Търси се как да обвържем Закона за енергийната ефективност и евросредствата

Търси се начин как изпълнението на Закона за енергийната ефективност да бъде обвързано с европейските програми, стана ясно по време на първото разглеждане на проекта в Народното събрание, пише БТА.

Текстовете бяха приети на първо четене със 79 гласа "за", трима депутати се обявиха "против", а 14 бяха въздържалите се.

Според представителите на опозицията обаче новите разпоредби ще доведат само до повишаването на нормативно признатите разходи, не и до увеличаване на енергийната ефективност. Това обясни Рамадан Аталай от ДПС. Павел Шопов от „Атака“ пък директно коментира, че текстовете са лобистки и са за насочване на пари от ЕС към определени фирми.

Промените в Закона за енергийна ефективност бяха предложени от Министерския съвет. Те предвиждат изготвяне на енергийни сертификати, а потреблението на енергия на квадратен метър площ да бъде вписвано в обявите за продажба или отдаване под наем на жилището.

На сертифициране ще бъдат подложени всички обществени сгради с разгърната площ над 500 кв. метра, се казва още в закона. През 2015 година прагът ще бъде намален до 250 квадратни метра.

Изготвените промени са в изпълнение на разпоредбите на Директива 2010/31/ЕС.

Още новини, свързани с енергийната ефективност

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
ПЛАНИРАНО Е... ОТ ЦВЕТЕЛИНКА БОКОВА...БОКО Премиерът заяви, че правителството в следващите, дай Боже, години ще вложи усилия в енергийната ефективност- ДО 2016 ГОДИНА 2 500 000 БЪЛГАРИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ЖИЛИЩА...! ЧЕ СИ ГО И КАЗАХА...!- КАРАТ НИ НАСИЛА ДА РЕГИСТРИРАМЕ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ-АД, КАТО ЗАЛАГАМЕ НЕПРИКОСНОВЕННАТА СИ СОБСТВЕНОСТ ЖИЛИЩАТА- Е ТЕ ТОВА, ПРИЯТЕЛИ, Е СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА ЕКСПРОПРИЯЦИЯ НА СОБСТВЕНОСТ, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ДЪРЖАВАТА (СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ ОТ СВОЯ НАРОД)- УХ, ЧЕ СМЪРДИ НА МАФИЯ ВСЪЩНОСТ НЕ! НА РЕАЛИЗИРАЛА СЕ МАФИЯ(КОЯТО НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ НАРИЧАТ ОЛИГАРХИЯ)!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още