fallback

Подписаха договора за строеж на "Струма" от Дупница до Благоевград

Участъкът ще струва почти 350 млн. лева, а срокът за изпълнение - 22 месеца

12:44 | 27.02.13 г. 28

Строителството на магистрала "Струма" на този етап продължава без забавяне. Днес в Министерство на регионалното беше подписан договор за изграждането на Лот 2 на магистралата. Изпълнител на проекта е Консорциум "Струма - ЛОТ 2", в който участват италианската "Импреза”, „ГБС Инфраструктурно строителство” и „Пътстрой – 92”. 

Договорът за изпълнение на проекта беше подписан от изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров и представител на фирмата изпълнител - Георги Харизанов, в присъствието на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова. 

Лот 2 на магистрала "Струма" е с дължина от 37 километра - участъкът между Дупница и Благоевград. Стойността на проекта е почти 350 млн. лева, а срокът за изпълнение - 22 месеца. 

Подписването на договора става броени часове след като от Европейската комисия дадоха одобрението си за съфинансиране на строителството на магистралата в размер на 274 млн. евро, които идват от Европейския кохезионен фонд. С тези средства ще бъдат изградени два лота между Долна Диканя и Благоевград, както и участъка между Сандански и ГКПП "Кулата". 

Проектът е част от Трансевропейската транспортна мрежа. Този участък е изключително натоварен и приоритетен европейски коридор, отбеляза Лиляна Павлова по време на церемонията, допълва БТА. Тя напомни, че магистралата трябваше да е готова преди десет години за Олимпийските игри в Гърция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
fallback