IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фирми продължават в обществената поръчка за изграждане на Лот 2 от "Струма"

Най-ниската ценова оферта е на консорциума "Струма-Лот 2", който иска да изпълни поръчката за близо 299 млн. лв. без ДДС

14:32 | 10.12.12 г. 2
Три фирми продължават в обществената поръчка за изграждане на Лот 2 от "Струма"

Трима участника продължават в обществената поръчка за изпълнител на изграждането на Лот 2 от автомагистрала „Струма“. В лота е включен участъкът от Дупница до Благоевград. В надпреварата очастваха шест компании и консорциуми, но останалите трима кандидати, които искаха да строят трасето, отпадат от процедурата, защото не „отговарят на техническите изисквания на възложителя“.

Ценовите оферти на консорциумите, които кандидатстват в процедурата, бяха отворени днес (10 декември) в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Допуснатите до следващ етап на тръжната процедура участници са: 

- Гражданско дружество „ДМХ”, което включва в себе си фирмите "Доуш Иншаат ве Тиджарет” АД, гр. Истанбул, „НПО Мостовик” ООД, гр. Омск и „Хидрострой” АД, гр. Варна. Той предлага да извърши строежа на цена от 304 969 304 лв., без ДДС.

„Струма – Лот 2”, в който участват дружествата „Импреза” АД, гр.Рим, „ГБС Инфраструктурно строителство” АД, гр. София и „Пътстрой – 92” АД, гр. София. Обединението е представило и най-ниската ценова оферта на стойност 298 935 000 лв. без ДДС.

- „ОХЛ – Трейс – Струма II”, съставено от „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Обраскон Уарте Лаин” С.А, гр. Мадрид, което иска да изгаради Лот 2 за 354 648 485, 30 лв., без ДДС.

И трите фирми са поставили минимален срок за изпълнение на проекта от 22 месеца.От Агенция „Пътна инфраструктура” посочиха, че офертите на кандидатите ще бъдат разгледани и до няколко дена ще стане ясен избраният изпълнител на строежа на Лот 2 „Дупница – Благоевград” на АМ „Струма”.

По време на отварянето на офертите регионалният министър Лиляна Павалова подчерта, че най-голямото предизвикателство на ведомството е до 2015 г. атвомагистрала „Струма” да е изцяло готова от София до Благоевград.

По думите на Павлова до май месец 2013 г. трябва да бъде пуснат Лот 1 на АМ”Струма” - до Дупница, а строежът на Лот 2 от Дупница до Благоевград да започне през март или април 2013 г.

Приоритет за следващия програмен период през 2014 г. на Оперативна програма „Транспорт” е изграждането на Лот 3 от АМ „Струма”, като индикативната стойност на този участък е около 1 млрд. евро.

В тази връзка ресорният министър коменитра, че Лот 3 е най-трудната част от магистралата, като включва строежа на два тунела, свързани с мост.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ZawHeR
преди 11 години
Успях да издържа само този абзац, надолу не искам и да помислям какви грешки ще има.Все по-лош редакторски контрол забелязвам при вас, Инвестор. Не бива, сериозна и уважавана медия сте все пак.С уважение,И.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
ZawHeR
преди 11 години
Г-жо Петкова, не Ви ли е неудобно да се подпишете под тази статия като редактор?Трима участника продължават в обществената поръчка за изпълнител на изграждането на Лот 2 от автомагистрала Струма. В лота е включен участъкът от Дупница до Благоевград. В надпреварата очастваха шест компании и консорциуми, но останалите трима кандидати, които искаха да строят трасето, отпадат от процедурата, защото не отговарят на техническите изисквания на възложителя.->>>>Трима участници продължават в обществената поръчка за изпълнител на изграждането на лот 2 от автомагистрала Струма. В лота е включен участъкът от Дупница до Благоевград. В надпреварата участваха шест компании и консорциума, но останалите трима кандидати, които искаха да строят трасето, отпаднаха от процедурата, защото не отговарят на техническите изисквания на възложителя.Дори така абзацът е потресаващо неиздържан от стилистична гледна точка. Грешката "очастваха" не искам да я коментирам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още