fallback

Започва изпълнението на водния цикъл на Стара Загора

Проектът, на стойност над 40 млн. лева, се изпълнява по ОП "Околна среда"

13:37 | 10.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Община Стара Загора започва изпълнението на проекта за изграждането на воден цикъл, става ясно от съобщение на общинската администрация. Договорът беше подписан в началото на месеца. 

Проектът се изпълнява по оперативна програма "Околна среда". Общата стойност е 40,3 млн. лева, като съфинансирането от общината е за 1,23 млн. лева.

Договорът включва изпълнение на главен колектор по ул. “Княз Борис І” в града, отливен канал и дъждопреливник , канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. "Кольо Ганчев-запад", канализационна мрежа на село Богомилово. 

Реализацията на проекта ще доведе до по-ефективно пречистване на битовите отпадъчни води и ще допринесе за по-доброто качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово. Посредством въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води се цели и подобряване на здравето на местното население.

Ще бъдат създадени работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение. Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:34 | 14.09.22 г.
fallback