IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистърът е поискал от еврокомисаря по земеделие бързо одобрение на ПРСР

Евроексперти започват активен диалог с МЗХ по програмата

14:18 | 05.09.14 г.
<p>
	Агроминистърът Васил Грудев се срещна в Брюксел с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош. <em>Снимка: БТА</em></p>

Агроминистърът Васил Грудев се срещна в Брюксел с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош. Снимка: БТА

Одобрението на българската Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 са обсъдили днес в Брюксел агроминистърът Васил Грудев и европейският комисар по земеделие Дачиан Чолош.

Еврокомисарят се е ангажирал за пълно сътрудничество на Комисията с екипа на Министерството на земеделието и храните за бързо и експертно обсъждане на програмата, съобщиха от МЗХ.

От следващата седмица екипи от Министерството и главна дирекция „Земеделие“ в ЕК ще започнат активен диалог за отстраняване на коментарите и забележките по програмата за развитие на селските райони, като целта е да бъде получено максимално бързо одобрението й.

Еврокомисията ще си сътрудничи активно с България и по отношение на изпратените от страната нотификации по първи стълб (директните плащания).

Другата седмица ще бъде проведена техническа среща, на която ще бъдат обсъдени и детайлите на схемата за подпомагане на дребните земеделски производители.

По-късно Васил Грудев ще участва и в извънредния съвет на министрите на земеделието, който беше свикан във връзка с наложеното ембарго от страна на Русия за внос на селскостопански продукти от Европейския съюз.

Преди няколко дни Грудев заяви, че българската ПРСР ще бъде одобрена в Брюксел най-рано догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още