IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС прие предложението на ЕК за 152 млн. лв. санкция на проекти по Околна среда

9,5% е финансовата корекция на над 200 проекта заради системни нарушения при обществените поръчки

15:21 | 17.09.14 г. 2
МС прие предложението на ЕК за 152 млн. лв. санкция на проекти по Околна среда

Финансова корекция от 9,5% или 152,9 млн. лв. ще бъде наложена на 239 проекта по оперативната програма „Околна среда" 2007-2013, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Тези договори бяха проверени след решението на Брюксел от ноември миналата година да блокира плащанията по програмата заради системни нарушения при организирани от общините обществени поръчки.

Това затрудни много работата на строителните фирми и изпълнението на проекти по програмата.

Днес Министерският съвет потвърждава, че приема предложената от службите на Еврокомисията финансова корекция в размер на 152,9 млн. лв.

Корекцията е определена въз основа на резултатите от работата на Управляващия орган, Сертифициращия орган и службите на Комисията. Тя следва да бъде изплащана през 2014 г. и следващите години, става ясно от съобщението.

Средствата по програмата все още са блокирани, но междувременно започна разплащане със строителите с пари от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
lubenmark
преди 9 години
Български управници - Български продажници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
mnz
преди 9 години
Нормална си е корекцията, случва се да станат пропуски, важното е работата да върви и фирмите ни да получават поръчките които трябва. :)Да забравим миналото и да гледаме напред, към новите обществени поръчки и евросредства които трябва да усвояваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още