IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи работата по водния цикъл на Монтана

Пречиствателната станция на града вече покрива изцяло европейските норми

15:34 | 14.08.15 г.
Приключи работата по водния цикъл на Монтана

Приключи работата по обекти от водния цикъл на Монтана. Общата стойност на инвестицията, реализирана с подкрепата на оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) 2007-2013, е 53,5 млн. лв., съобщи Министерството на  на околната среда и водите (МОСВ).

„Вече цялото население на Монтана е обхванато от услугите по доставяне на питейна вода, отвеждане и пречистване на отпадните води по съвременен и екологосъобразен начин“, заяви министърът на околната среда Ивелина Василева.

Тя посочи, че с приключването на строителството градът разполага с 44,40 км канализационна мрежа със съпътстващи сградни канализационни отклонения, които ще обслужват 39 841 души, от тях 4000 са обхванати от напълно нова канализация. Рехабилитираната водопреносна мрежа за питейна вода е 15,32 км  и ще обслужва 14 000 жители.

Доскоро загубите по водоснабдителната мрежа на Монтана са достигали 74%.

Екологично отвеждане и пречистване на отпадъчните води е осигурено за  59 498 жители на града.

С настоящия проект изцяло приключва модернизацията и оборудването на пречиствателната станция на Монтана, към която е изградена вече комплексна инсталация за пречистване на фосфор, а с това напълно се покриват  европейските екологични изисквания, отбелязват от екоминистерството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още