IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на ноември животновъдите ще получат пари от новите директни плащания

От тази помощ ще се възползват и овцевъдите, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева

14:01 | 22.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
До края на ноември животновъдите ще получат пари от новите директни плащания

До края на ноември животновъдите ще получат пари от новата програма по директните плащания. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Жеравна, цитирана от БТА.

„От тази помощ ще се възползват и овцевъдите“, уточни тя в отговор на въпрос.

До края на годината се очаква Брюксел да одобри нотификацията на новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за допустими инвестиции в хидромелиорациите.

„Въз основа на доклада на Световната банка в края на ноември, ще бъдат предприети законодателни изменения за реформа в сектора и неговото подпомагане“, посочи Танева.

Тя каза още, че за последната стопанска година всички бенефициенти по ПРСР ще получат парите си, но в обхвата на старата програма.

„Измененията в правилата на новата Програма за развитие на селските райони ще бъдат насочени основно към това тя да достигне до възможно най-голям брой земеделски стопани“, коментира Танева.

Министърът на земеделието участва в Международния фестивал на фолклорната носия, провеждащ се в Жеравна.

„Много млади хора са тук и те с душата и сърцето си усещат българското“, описа атмосферата на фестивала Десислава Танева. Тя каза, че не се е замисляла за икономическите измерения на това мащабно събитие, но, по думите й, е факт, че фестивалът е станал емблема на региона на Жеравна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още