IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписани са 14 договора за прединвестиционни проучвания за ВиК проекти

Проучванията ще бъдат финансирани по оперативна програма "Околна среда“

15:59 | 31.03.16 г.
Подписани са 14 договора за прединвестиционни проучвания за ВиК проекти

Четири договора на обща стойност 38,9 млн.лв. за подготовката на регионални прединвестиционни проучвания за ВиК проекти в 14 области бяха подписани в Министерството на регионалното развитие и благоустройството днес.

Проучванията ще бъдат финансирани от оперативната програма "Околна среда“ 2014-2020 г., съобщи министерството.

Изработването на проучванията е задължително условие, за да могат водните оператори в 14-те области да кандидатстват с проекти по оперативна програма "Околна среда 2014-2020". 

Избраните изпълнители трябва да подготвят регионални инвестиционни ВиК проекти, формуляри за кандидатстване за европейско финансиране с всички необходими приложения и анализи, както и идейни проекти за линейната ВиК инфраструктура.

Консорциум ДЗЗД РПИП ВиК ще разработи прединвестиционните проекти за областите Бургас, Сливен и Шумен. Проучванията за областите Пловдив, Кърджали и Ямбол ще бъдат изготвени от Обединение Тракийска вода 2015.

ДЗЗД Уотър Дизайн-БКО ще подготви регионални прединвестиционни проучвания за водните територии на областите Варна, Добрич, Силистра и Русе, а Обединение ЕРА 2015 – за областите Стара Загора, Видин, Враца и Перник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още