fallback

Д. Златева: Някои дейности за българското председателство на ЕС не са финансово осигурени

Амбицията на служебния кабинет е да се вмести в рамките на гласувания бюджет

13:36 | 15.02.17 г.

Някои дейности за българското председателство на ЕС не са били финансово осигурени, каза ресорният вицепремиер Деница Златева пред журналисти. Амбицията на служебния кабинет обаче била всичко да се вмести в рамките на гласувания бюджет.

Златева даде пример с културната програма, комуникационната стратегия и повишените мерки за сигурност, които се изискват. 

Общият бюджет за дейностите по председателството за трите години от 2016 до 2018 г. е 150 млн. лева. За тази и следващата година има разчетени по 50 млн. лв. До две седмици в Министерския съвет ще бъде внесена актуализирана план-сметка за 2017-2018 година.

Златева каза, че правителството потвърждава ангажимента си, че председателството е приоритет, има и приемственост – няма сменени служители от екипите, които работят по него.

Днес тя е представила пред министрите доклад за напредъка по подготовката. Златева отчете, че няма закъснения в подготовката на политическата програма и приоритетите, които се очаква да бъдат приети окончателно през март.

„Като хоризонтален проблем се очертава недостатъчната координация и комуникация между отделните институции. По темата сигурност на провежданите срещи в НДК е имало неизяснени въпроси повече от 2-3 месеца. До края на седмицата очаквам всички открити въпроси да бъдат решени от МВР, НСО и другите институции, така че да приключи работният проект и да стартират основните ремонтни дейности в НДК“, обясни вицепремиерът.

Златева посочи, че известно закъснение има и в работата по комуникационната дейност – за страната и в чужбина. Започва активна работа по културната програма, като вече има яснота къде ще бъдат откриващите мероприятия за председателството, което започва в началото на 2018 година.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:56 | 13.09.22 г.
fallback