fallback

Дянков подхвърли идея за отдаване на концесия на летище София

Досега не е обсъждано даването на концесия на двата пътнически терминала на летището

17:08 | 01.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Концесия на Летище София би спестила на държавата много разходи и би подобрила управлението на терминалите. Това заяви днес министърът на финансите Симеон Дянков при обсъждането на партньорството между бизнеса и държавата, съобщи БТА. 

Дянков не уточни дали има предвид даването на концесия на един или на всички терминали.

Още през май правителството одобри намеренията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да стартира подготовката за предоставяне на концесия на четири граждански летища за обществено ползване или на обособени части от тях, а именно - летищата в Русе, Горна Оряховица и Пловдив и карго терминалът на летище София.

Досега не е обсъждано даването на концесия на двата пътнически терминала на летище София.

Финансовият министър коментира още, че оценката, която прави Агенцията за малки и средни предприятия на фирмите, кандидатстващи за кредит, може да се прави и от банките.

Тази дейност на агенцията е излишна, защото банките имат кредитни регистри на фирмите и не е необходимо те да се правят още един път, посочи Дянков. Той даде това като пример как държавата може да се освободи от излишни дейности и да ги прехвърли на частния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 10.09.22 г.
fallback