IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков подхвърли идея за отдаване на концесия на летище София

Досега не е обсъждано даването на концесия на двата пътнически терминала на летището

17:08 | 01.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Дянков подхвърли идея за отдаване на концесия на летище София

Концесия на Летище София би спестила на държавата много разходи и би подобрила управлението на терминалите. Това заяви днес министърът на финансите Симеон Дянков при обсъждането на партньорството между бизнеса и държавата, съобщи БТА. 

Дянков не уточни дали има предвид даването на концесия на един или на всички терминали.

Още през май правителството одобри намеренията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да стартира подготовката за предоставяне на концесия на четири граждански летища за обществено ползване или на обособени части от тях, а именно - летищата в Русе, Горна Оряховица и Пловдив и карго терминалът на летище София.

Досега не е обсъждано даването на концесия на двата пътнически терминала на летище София.

Финансовият министър коментира още, че оценката, която прави Агенцията за малки и средни предприятия на фирмите, кандидатстващи за кредит, може да се прави и от банките.

Тази дейност на агенцията е излишна, защото банките имат кредитни регистри на фирмите и не е необходимо те да се правят още един път, посочи Дянков. Той даде това като пример как държавата може да се освободи от излишни дейности и да ги прехвърли на частния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
по-добре концесия отколкото да им плащаме заплатите и на тези държавни служители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
ПИЧ
преди 13 години
Не е вярно че Дянков е подхвърлил - тази сутрин( 01.12.2010) по Нова тв общинския съветник Каролев каза, че няколко пъти предлагал на Дянков да се даде летището София на концесия.Друг въпрос е че аз не одобрявам концесиите, като *** дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Tiki
преди 13 години
С този консервативен и авторитарен шеф? Хм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Дянков -какво само подхвърляш Кажи го направо На концесия не само летище София а всички летища пристанища терминали ж.п гари и ж.п линии / например линиите София - Банкя София Перник София - Пловдив Бургас -Карнобат Варна Русе и много други / Концесия на завършените части от магистралите Магистралите освен да се строят трябва и да се потдържат Виж Дянков -държавата е лош стопанин и концесиите ще намалят разходите на държавата и ще увеличат приходите Единствено което трябва да направи държавата е да изготви добри концесионни договори за да бъдат защитени интересите на обществото Чаоо Желая ти успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още