IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решават казуса с отпуските другата седмица

Главната инспекция по труда ще следи за спазване на промените в Кодекса на труда

11:23 | 04.01.11 г.
Решават казуса с отпуските другата седмица

Оставащият неизползван отпуск за 2010 г. ще бъде включен в новия график за 2011 г. Това каза заместник-председателят на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова пред БНР.

Следващият понеделник парламентарната комисия ще обсъди казуса с отпуските. „Но за да бъде уреден въпросът с отпуските на държавния служител, ще трябва да бъде създадена съответна законова уредба“, допълни тя.

Според Ангелова трябва да се създаде ред, така че контролният орган, който ще следи за спазването на Кодекса на труда и Закона за държавния служител, да започне проверки още в началото на тази година, обясни Светлана Ангелова. Проверките ще бъдат извършвани от Главна инспекция по труда.

Казусът с използването на натрупания отпуск от минали години възникна, след като през лятото социалното министерство обяви, че стари отпуски няма да могат да се прехвърлят в настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още