IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По какъв начин се контролират мобилните оператори у нас, пита Цветан Цветанов?

В момента никой не знае източника на записите, тиражирани в публичното пространство, заяви вицепремиерът

16:41 | 15.01.11 г. 14
Автор - снимка
Създател
По какъв начин се контролират мобилните оператори у нас, пита Цветан Цветанов?

"Случващото се със записите и стенограмите няма да повлияе на правителството да продължи по същия път на реформи", каза вътрешният министър Цветан Цветанов по повод оповестените публични разговори на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, пише Dnes.bg.

"Всичко, което наблюдаваме, е да се прекърши устрема на правителството в борбата срещу организираната престъпност и да не могат да се реализират тези политики, които прави това правителство. Уверявам ви, че всичко, което се случва, няма да повлияе на устрема за реформи и ще продължим по същия път”, заяви той.

Според Цветанов в сценария на това, което се случва, е то да продължи до май-юни месец, където може би там трябва да бъде някакъв особен акцент.

"Когато пристигне едно официално писмо, естествено е, че в съвсем кратки срокове ще бъде отговорено. Това, което излезе в публичното пространство от вчерашното изказване на ЕК, е дали в България използването на СРС е със санкцията на съдия. В България всички СРС са с разрешение на съдия", коментира Цветанов.

"Важно е дали записите, които се тиражират в публичното пространство, са регламентирани. В момента това, което мога да кажа е, че говорим за хипотеза на записи, които се тиражират в публичното пространство и никой не знае източника", смята той.

"Не искам да коментирам нещо, което никой не знае какво е. Има назначено досъдебно производство от прокуратурата, и когато приключи тази проверка прокуратурата може би ще оповести всички данни", каза Цветанов.

"Всички знаете какви са усилията, които полага българското правителство в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, и всичко, което беше оповестено публично, и от докладите и оценката, което беше дадена за страната по механизма за оценка", каза вътрешният министър.

"Това не е угодно на организираната престъпност и на всички, които са били свързани с нея или са изпаднали в зависимост от нея”, посочи той.

Цветанов съобщи, че е знаел още десетина дни преди да излезе информацията, че той е бил в ДС, че това ще се случи. "Коментирахме това с премиера с насмешка", заяви той.

"През последните години технологиите са напреднали много и има възможност много частни структури, които са част от организираната престъпност да закупуват подобни технически съоръжения.

Ние не можем да контролираме този процес към настоящия момент в пълния обем. Там, където има необходимост и там, където има информация, че има подобна техника, тя се изземва.

Но това не е толкова елементарен процес, защото, когато се обсъждаше възможността за ползването на разпечатките от МВР, видяхте колко много проблеми възкникнаха от това и създаването на усещането, че МВР, с изграждането на директната връзка с мобилните оператори, ще може да злоупотребява.

Аз задавам въпроса - как и по какъв начин се контролират мобилните оператори в България", коментира още Цветанов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
suniverse
преди 13 години
Ами той го каза. И при положение, че лиценза на фирмата е отнет за 7 месеца, това е крайната сметка. А нещо друго се пропуска, нали излиза, че "бирата" досега се е спазарявал с всяка друга власт, но не и с тази? Това защо никой не го коментира? Според записите премиера едва ли не трябва да се моли на Танов, той да се помоли на Дянков да разреши еди какво си. Значи според записите премиера трябва да е със статут на младши експерт в министерство, който се моли на някой, да се помоли на министъра си...Между другото как така Алексей Петров и Иван Костов изведнъж запяха една и съща песен - "Махни Цветанов и скандалите ще спрат"?Това не може ли да го кажат само хора, които организират целия фарс?А и в същото време тече една кампания срещу срс-та по принцип. "Ето виждате ли, премиера го монтираха, на всеки може да се монтира нещо, срс-та са вредни, трябва да се махнат, ще се спестят 100 милиона, да отидат за БАН"Кои ги е страх толкова от срс-та? Само тези, които има за какво да ги е страх
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 1
RedBot
преди 13 години
Как не се сетихме. Те мобилните оператори бяха виновни и за слънчевото затъмнение преди седмица. :)))Половината електорат винаги е знаел, че онези горе са там заради гушата, другата половина го откриха наскоро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 1
madcow
преди 13 години
Ако г-н Борисов му е чиста работата, защо не излезе и не каже, че не е спирал разследването на митничарите? В крайна сметка, ако нямат нищо мръсно, няма от какво да се страхуват.А сега обясняват как записите били монтирани. Боли ни оная работа дали са монтирани. Въпросът е истински ли са разговорите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
Попитали радио ереван кое е по-лошо от комунист...радиото отговорили журналист комунист. Това е продажен изчезващ вид който се храни с парите на *** и се мъчи да дарпа държавата назад със всякакви средства. Опитва се да втълпява на народа, всевъзможни глупости и да ни прави на ***. Жалто че изпростелия и лумпенизиран народ им се връзва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
suniverse
преди 13 години
Това, което някой си непознат донесъл на флашка, но никой не си спомня лицето му, и пуснато в пространството, след като Патрашкова се убедила, че "записа е истински" е изслушано. Не е ли странно, че например записа с премиера и Танов започва в някакъв бар. Още не е набран номера, но вече се записва разговор, който не е почнал? Не е ли странно, че Танов все едно разказва приказка и прави шоу, при положение, че "знае", че го подслушват? А не е ли странно, че един истински запис по телефона по принцип си звучи чисто? На всичките записи има умишлено сложен фонов шум, който да скрива къде е изрязвано, залепяно, наслагвано и т.н. Да говорим ли за звуците от Windows, щракането с мишка. А, интересно и след като в разговора Борисов-Танов премиера се намира в бар, където пият водка - той така спокойно пред хората си дава заповед, която би го уличила. Толкова неправдоподобност събрана на едно място говори единствено за политическа атака и непрофесионални аудиомонтажисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
jokuf
преди 13 години
А някой чул ли е с ушите си записите? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
Teobromina
преди 13 години
Българи, мислете с главата си, а не с емоциите си! Нали държавата няма право да контролира бизнеса? Защо тогава м-р Цветанов да не пита:"кой контролира мобилните оператори?" Аз пък Ви питам Вас с "умните глави" : Явор Дачков и Яне Янев ли са ви потрябвали/дето ако ги вържиш на мост-въжето ще вземат, но тях няма" или хора, които имат волята да свършат"мръсната работа за ДС, посланици и агенти-държащи ни всички и Вас и мен-за гушата?И ви питам та "сами да си отговорите": Вие "анархисти ли сте", "сеирджии ли сте" или "Ви пука за тая държава?". Щото то друга нямаме! Поне аз , а виждам, че и Вие не сте цъфнали и вързали, та да отскочите я в Америка, я в Канада или....Вижте момчета-не хабете времето си с писане на празни приказки, а мислете, мислете и пак мислете:кое е доброто и кое е лошото. И чак тогава ...иначе и на Вас могат да Ви спретнат "СРС" и може да Ви причернее също. Не защитавам никого, а себе си вкл. от Дачковци, Яневци, безконтролни мобилни оператори и др."празно дрънкащи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 5
suniverse
преди 13 години
Хайде хората да кажат, че искат да се контролират строго мобилните оператори какви ги вършат. Досега само за МВР бяха лансирани страхове. Цяла седмица се пускат всеки ден монтажи. Разни камикадзета искат оставки. Клоуни издават присъди във вечерно шоу. А бивши журналисти получават неочаквано "срс"-та на флашки от непознати лица, без да видят нито лице, нито нещо могат да опишат - амнезия пълна. Лансират по медиите какъв огромен ужас - "и тези са като предишните". А един посредствен монтаж на такива "срс"-та се прави за 30 минути. Но какъв е ефекта от това? Черен PR, опити да се скарат членове на правителството и да се почерни деня на хората. Всеки ден да се поръчват скандали и после да се каже: "толкова некадърно управление - всеки ден скандали, а при нас беше толкова спокойно...".Между другото Явор Дачков защо не е арестуван още? Изнася "срс"-та, което е престъпление. Казва, че някой непознат му ги е дал, но от къде човек може да знае дали не се е промъкнал и да ги е откраднал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
suniverse
преди 13 години
Въпроса на Цветанов е реторичен в случая. В петък, когато беше проведена масирана медийна атака от групировки с нарушени икономически интереси от правителството имаше и стачка срещу "полицейщината".Същите тези групировки създават сред обществото усещането, че МВР е страшното, има и един клоун с вечерно шоу, който всеки ден с уникална злоба се гаври за щяло и нещяло.Задавало се "полицейщина"... А то всъщност се цели да продължи липсата на държава, характерна за предишните правителства.Защо се създава страх у хората, че МВР са лошите, а никой досега не е поискал да има строг контрол върху мобилните оператори? Те имат достъп до всички разговори. Могат да си подслушват по всяко време и всеки.Но само да се предложи контрол върху частник и веднага ще скочат групировките с "ау, полицейска държава, няма такава държава, бият ни, 1 милион човека се подслушват, искат да посегнат и на мобилните оператори". А точно при мобилните оператори се крие заплахата. Трябва да им се наложи контрол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Alexander_Gavrailov
преди 13 години
Бойко Борисов на всички е ясно, че е необразован, некомпетентен и няма никаква идея от икономика, но аз се надявах, че поне е честен и искрен и че има край себе си хора, които разбират от това, което правят. За доброто на България всеки би трябвало да желае това правителство да успява. Особено в тази изключетлно важна година за икономическото развитие на страната. За съжаление обаче и последните ми надежди се изпаряват.Лошото е, че тези които могат и знаят никога няма да се занимават с политика, а дори и да се опитат да се намесят в тази *** игра, народът точно показва какви хора искат да ги управлят - хора прости, хора от народа като Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още