IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Разговорите са манипулация, чакам прокуратурата

От парламентарната трибуна премиерът е категоричен, че разпространените записи не са истински

16:01 | 14.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Разговорите са манипулация, чакам прокуратурата

„Аз съм убеден, че това са манипулирани разговори“. Така премиерът Бойко Борисов коментира в парламента скандалните разговори между него и шефа на митниците Ваньо Танов, разпространени днес, съобщава Dnes.bg.

От тях става ясно, че Борисов опъва чадър над шефа на пивоварната „Леденика“ Михаил Михов – Мишо Бирата, който е и президент на баскетболната федерация.

В обясненията си премиерът намеси и името на президента Георги Първанов, който му се обаждал да ходатайства за „Леденика“.

„Преди време президентът ми се обади, че митниците натискат председателя на федерацията по баскетбол. Те имат апаратура и техника да ни съберат приказките и да ни ги направят (визира Алексей Петров). Фактът, че не са върнали лиценза, е, че са действали по закон.

Лицензът на бирената фабрика е взет през февруари и върнат през юли миналата година с решение на съда, след като фирмата е обжалвала.

„Сиреч няма никакво вмешателство“, добави премиерът.

„Защо, г-н Станишев, вие се подвеждате? Същите тези хора извадиха докладите на службите, които вие ръководите. Аз можеше да пускам същото за вас, през вестник „Рога и копита“ примерно.

Не ви ли прави впечатление, че тези хора действат целенасочено, координирано, със сериозен мозъчен тръст, с говорители и много техника. Не случайно до този момент разговорът с Менда Стоянова не излиза“, каза още Борисов, като се обърна към лидера на БСП, който преди това му поиска оставката, ако се окаже, че записите са автентични.

„По тази тема ще коментирам, след като излязат резултатите от проверката на прокуратурата. Истински ли е записът? Пипан ли е записът? Те си служат с много истини. Между тях като сложиш няколко думи, се променя съдържанието“, добави още премиерът.

В подкрепа на тезата си, че записите са сглобени от няколко негови разговора, Борисов каза още, че снощи (във четвъртък) му се е обадил по телефона зам. главният редактор на „Галерия“.

„10 минути ме въртя по телефона колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков, как на мене щели да ми таковат майката. Може ли след 10 часа да ми се обади журналист, като не съм се чувал с него от години. Сигурно им липсваха някои реплики“, заподозря Борисов.

Той отново призова лидера на БСП да не се подвежда.

Междувременно бившият заместник-началник на Агенция „Митници" Антоний Странджев потвърди пред Дарик разговора си с шефа на митниците Ваньо Танов, който, според записите, му предава заръката на премиера да уредят нещата в „Леденика“.

Странджев уточни, че ясно си спомня, че е водил подобен разговор с Ваньо Танов. „Стоя зад всичко, което съм казал и написал до момента", съобщи още бившият заместник-директор на Агенция „Митници".

След гръмването на първата порция от скандала със СРС-тата бившият заместник на Танов съобщи, че е имало министри, депутати, които са лобирали за определени фирми, и заговори за митнически октопод.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
dakl
преди 13 години
Очевидно Б.Б. се надява сега Ц.Ц. и Борис Велчев да го измъкнат от батака , но едва ли ще му се разтвори парашута , защото противниците му веднага ще поискат международна независима експертиза , така че измъкване ..няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Nikodim
преди 13 години
10 минути ме въртя по телефона колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков, как на мене щели да ми таковат майката. Може ли след 10 часа да ми се обади журналист, като не съм се чувал с него от години. Сигурно им липсваха някои реплики, заподозря Борисов.-------------------------------По целия свят не можеш да се докопаш по-близо от 100-200 метра до държавник от ранга на Премиер а унас някакви журналисти и бизнесмени средна ръка могат да звънкат по телефона на Премиера че ТОЙ им отговаря. На мен ако ми звънне мобилния след 20 часа отговарям само ако е роднина или любовница, а ТОЙ маминия си говори с Дачковци , Мишовци !!!-----------------------."...не случайно г-н Станишев го ползвате четири години. ... Г-н Станишев, както вас искаха да ви държат.... Вие сте европейски човек....", "-------------------------Съселът Станишко здраво е хванал топките на ББ и ако поиска...може да ги откъсне !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още